Lördag

Börjar med att berätta gårdagens dag och kväll då vi skulle hjälpa Sofie och Robert att flytta:

Vi vaknade vid halv åtta tiden då min mor ringde och väkte oss för att vi skulle vakna.
Steg vi upp och gjorde oss klar och vart färdiga till nio och vid halv tio for fredrik och hundarna iväg en sväng och då skulle Sofie och Robert komma och hämta upp mig men dom hade inte fått nykeln till lägenheten så dom kom inte iväg hemifrån förän halv elva och då hade jag och fredrik bestämt oss att åka till mor och far och vänta men då hade dom redan hunnit dit men då vi skulle åka iväg hade det  punka på deras släp så robert fick fara iväg och köpa skum och fylla däcket med.
Sen kom han tillbaka och gjorde det och så rullade vi iväg mot kronan där dom skulle slänga en massa skräp och hela vägen så for det skumm ur däcket så efter vi slängt bort allt skräp for vi mot oss och skulle byta mot ett däck vi har hemma som ronja brukar dra, men då vi skulle byta hade vi inte bra med verktyg så robert for iväg och skulle fixa det och vi bestämde oss att fara och äta någon korv på kvantum då klockan redan blivit halv ett så jag, mamma, Sofie och fredrik for dit och åt, sen lånade vi peabs släp och for mot persön för att fylla släpet.
Och efter ett tag kom Robert som hade fixat det släpet så då hade vi två släp att fylla, vid fyra tiden var det klart för att fara till skurholmen till lägenheten dom skulle flytta in och började lasta ut allt.
Så vid åtta tiden var vi äntligen klara med det, men då var vi tvugna att släppa hundarna och träna dom lite granna:)
Så vi kom hem först halv tio och började se på någon film på tv men efter en kvart la vi oss i sängen då vi var alldelles möra .

Så i morse tog vi sovmorgon till ända halv elva och då gjorde vi oss klara och så for fredrik iväg och köpte frukost då vi inte hann handla igår någonting då de blev så sent.
Sen for vi mot persön och kolla då dom städade och sen for vi och storhandla!
Hittade ett par jätte snygga gardiner till sovrummet också som vi ska ha sen då vi målat om där, och vi har nu bestämt oss att göra det i sommar då fredrik har semester så det går fortare än att bara göra det på helgerna.
Och så har vi bestämt oss för att inte äta nå socker alls, eller iaf inte socker från godis och dryck.
Göra ett försök går ju iaf!
Sen då vi kom hem började vi laga mat och tvätta och städa undan lite granna.
Och nu sitter vi bara och väntar tills vi ska på bio och se "snabba cash" hoppas den nu är så bra som vi hoppa på!:)

Imorgon åker fredrik till Gällivare, jag och hundarna stannar hemma i veckan ska bli så skönt då jag inte har varit hemma på fyra veckor..:!
Då ska jag passa på och träna Ozzy som en tok att vara hemma själv och sånt där :)

Ha en trevlig lördagkväll!
kram

Vinter OS?!

Tycker absolut inte alls om OS, tycker överlags inte alls om sport, finns inge värre än att se någon springa efter en boll eller göra det svårare och åka på hal is efter en puck, eller dunka en boll i marken och sen kasta den in i en korg, eller någon som åker på ett par brädor och tävlar vem som kom snabbast in i mål.
Visst det är roligt att spela för skoj, men då det blir en tävling vet jag inte riktigt om jag tycker det är nå mer intressant.
Handlar det inte bara om makt, vem som vann vad och vem som är starkast?
Huvvaligen tur att OS bara är vart fjärde år...
Och tur att jag har en kille som inte direkt är brydd i sport heller, visst tycker han om att se då Sverige spelar men inte annars.
Hörde att några av hans arbetskollegor skulle imorgon då dom slutar gå och sova vid 7 och ställa väckarklockan på tre och kolla tills dom börjar igen vid sex och sen jobba igen.
Tur att min gubbe har lite mera vätt, att man inte kan vara vaken på så konstiga tider då han sen har svårt att anpassa tiden och sova närsom annars.

Vad tycker ni om OS och sport?


Jaja nog om det.

Idag har det varit en lååång och trist dag, jag och Ozzy har varit och traskat i skogen och gjort spår så man kan gå längre in i skogen:)
Och tränat en massa trix med han:)
Sen då fredrik slutade jobbet for vi in till "storstan" eller så inte och åt på Frasses och sen for vi och kollade på dundret och jag knäppte lite kort med mobilen som inte alls vart bra, på en bild ser de ut som massa ljus bara.
Kommer att lägga upp bilder i helgen då jag har sladden så får ni se:P
Sen for vi hemåt och kollade på bygglov och åt chockladpudding med vaniljsås:)
Gott gott!

Nu är det inte länge kvar tills vi åker hem igen, det ska bli skönt men då är det full rulle hela helgen för min del, för på fredagen blir det att klippa mor och far och sen ska jag försöka fara in till stan och kolla lite på en pressent åt Cornelia som fyller ett år på måndag och lite annat.
Sen på lördagen ska jag och Maria servera Therese(fredriks syster) och hennes arbetskollegor och efter det blir det kanske det blir någon öl :)
Och sen på söndag kanske jag och maria har tänkt att grilla eller liknande med hennes tjejer som hon ska hålla koll på:)
Och främst ska det bli skönt att sova i min egen säng!

Nä nu ska jag vara lite social och kolla Idol:)
Ha det bra:)

Vackra SOL!

Kom oftare och hälsa på och ta med dig mera värme!

Idag har vi 20 minus och sol och den värmer.
Man luras verkligen av solen då man tittar ut, första gången vi gick ut såg det riktigt varmt ut men väldigt kyligt var det idag, men då man ställde sig i solen värmde den i ansiktet, så himla skönt, nu längtar jag verkligen till sommaren.
I helgen for vi hela familjen till isbanan i Luleå och då vi satt i bilen så lös solen i ansiktet och om man blundade kunde man känna sommar:)
Men då var de ju det att vi hade värmen på i bilen som gjorde mig varm och inte solen:P
Hahah känslan av sommaren gör mig GLAD!

Så nu välkomnar vi alla att sommaren får komma och hälsa på under en långt tid tycker jag!

Idag har det hunnit bli mycket träning till hundarna och mycke vistelse ute och nu sover dom en stund sen tänkte jag träna mera med Ozzy:)
Alltid träning med lek,måste säga det så ingen tror att han inte får busa för de får han verkligen göra:)

På fredag kanske vi kommer att fara till ishotellet i Jukkasjärvi och om vi far stannar vi ännu en dag här i gve då det bara är 10 mil dit härifrån:)
Då på fredag morgon kommer vi först att kliva upp tidigt och köra skoter och sen fara upp dit:)
Men ännu inte säkert, men vi får se:)

Ha en underbar dag.
kram




Snölandet:)

Godmorgon:)
Idag då jag klev upp var de ut med hundarna och så fort man vänder bort blicken så har Ronja sprungit bort som vanligt..
Så jag och Ozzy efter vi hade varit ute ett bra tag bestämde vi oss för att gå in och kolla lite på tv och bara ta de lugn, efter 1 ½ timme kommer snömonstret in och har snö överallt, så då var de bara att damma av henne:)
Sen började jag göra middagen i ordning, för idag blir de fläskfile med hemmagjord vitlöks marinad med grekisk sallad och vitlöksbröd :)
MUMS!
Inte ofta man äter det.
Nu längtar jag till kvällen för att få äta det:)
Juste igår åkte vi igen till Gve då gubben frågade så snällt om vi kunde följa:)
Dagens aktivitet består av: träning med hundarna, duscha, sticka klart (kanske är på tiden;).), laga goomidag och filmkväll med mys :)
Bara en lugn dag idag med andra ord!

Tidigare idag har de snöat stora lapphandskar, ser ut som bomull som kommer sakta ner från himlen:)
Mysigt.

Ha en bra dag:P
kram

GRATTIS!

Ett riktigt stort GRATTIS till Jenny och Marco som har fått en son idag!:)
Det var verkligen efterlängtat att han skulle titta ut i vilda världen!:)
Hoppas nu ni mår bra!

Kram är så glad för deras skull!!

Väntar..

På nå gott:)
Snart snart kommer den efterlängtade lill*n !
Jag hoppas att allting går bra nu för Jenny och Marco!
Så himla overkligt att min bästa vän ska ha barn nu alldeles strax!:)
Glad glad glad, och förväntansfull är man:)

Äh har har inge mer att berätta just nu:)


Underbara liv!

Goddagens alla glada!
Känner mig hellt glad och lycklig idag trost att hundarna tjurar lite och lever rövare ;)
I söndags bestämde jag mig att följa med gubben till Gällivare, så slapp han vara själv och sen att jag får sällskap på kvällarna PLUS att vi behöver få vara tillsammans.
Tycker inte alls om då vi har varit ifrån varandra, då känns de som om vi bara gör en massa måsten på helgerna.
Jag LÄNGTAR verkligen tills den dagen han får börja jobba hemma igen.
Så man kan göra någon mera på veckorna än att bara fixa och dona på helgerna.

Vi var framme här kanske vid halvåtta tiden på kvällen och började fixa och dona här så man fick alla saker på plats och då vi väl släpper ut hundarna så springer Ronja bort och är borta i en halvtimma, vi pratade med Fredriks kusin och han trodde att hon kunde vara vid reninhägningen..
Så då vi skulle sätta oss i bilen och fara dit och kolla då kom hon hem!
Tur det, så nu är jag hellt noga då hon är ute antingen får hon gå i koppel eller så är jag ute med henne själv så hon inte springer dit om de är dit hon springer.
Sen vart vi klara med allt och kunde sätta oss ner och kolla wallander i 4an klockan nio:) sen vart de natten.

Igår-måndag klev vi upp vid tio tiden gick ut som vanligt och förberedde med maten till dom sen vid elva tiden kom Fredrik och tog Ronja med sig till jobbet, så då vart de bara jag och Ozzy kvar i stugan, skönt då kunde vi ta de lugnt och träna ifred:)
Sen slutade dom till och med väldigt tidigt, han var framme 5 så då vart de en tidig middag som bestod av renskav med tagliateller :) MUMS!
Sen for vi och köpte karra i en affär som är betydligt närmare än vad vi har tidigare åkt till, förr åkte vi in till självaste centrum och dit är de tre mil och denna affär är bara några kilometer bort!
Och så vart de en massa film och natten.

Idag steg vi upp halv tio och gjorde allt i ordning och sen har vi tränat en massa både Ronja och Ozzy och inne och ute.
Så nu är jag hellt slut och bara vill vara ett litet tag:)

Men är så himla glad att jag har min älskade Fredrik! Du är finast och jag älskar dig så:)

Ha en bra dag.
kramis