Sommar??

Nu tycker jag att det ska bli sommar!
Orkar inge mer snö som bara är irriterande att gå på då dom inte hunnit skotta ordentligt sen att de bli halt och guppigt överallt sen får man in ett kilo snö också..
Sommaren du är väldigt välkommen och ta med dig solen också!

Funderar och funderar här, tror kanske jag har kommit till nå svar snart, men då jag väl har gjort de ändras det snabbt..
Men vi får se hur de blir med det.:)

Nu idag ska jag städa lite här hemma och få ordning här sen ska jag kolla lite granna på olika recept så man kan laga lite annan mat än den samma varje månad:)
Hittade ett igår och kommer skriva det sen här då jag har provat det om det var gott!

Sen blir de nog att plantera om bonsaiträdet vi har som ännu inte fått en kruka, men nu har vi köpt en och de skulle vara bra för den med nyss:)
Haha har haft den i en bunke sen förra året typ:p
Men den mår bra iaf.

Ha de bra.
kram

Tidig, tidig och tidig igen...

Hejhopp idag vart de en tidig morgon, vaknade vid halv nio tiden och låg och knappra på telefonen då jag visste att Ozzy sov ännu men sen vid kvart i kom han in smygandes i sovrummet där han aldrig annars får vara än på morgonen och väcka mig så då var de bara på med kläderna och ge han mat och ut på en 40 min promenad.
Efter det blev det att ta en tidig dusch och göra sig iordning, sen äta frukost och kolla våra bästa år.
Efter att Ozzy vilat klart gick vi ut igen och var borta i 30 minuter sen då vi kom hem har jag sökt jobb och han har busat för fullt med alla leksaker han har sen dammat av hans filtar och lagt tillbaka dom i bädden;) de kallar jag ordningsamhund!
Och för ett litet tag sen stoppade jag på ugnen för att laga en tidig middag och den består av ostsnittslar och pommes, gott!
Sen planerna för resten av dagen är bara att träna Ozzy ute sen att se trilogin på femman då desperata vart bortplockat för de, sen tror jag nog att de blir en tidig kväll idag, för omväxlingens skull.

Ha en trevlig tisdagdag!:)
kram

Snöö..!

Igår satte de igång och snöa rejält!
Och i morse då vi skulle ut med bilen så hade kommit en traktor med en stor hyvel och gjort en stooor snövall så vi inte tog oss ut med bilen, så då var de bara att sätta igång och skotta.
Inte roligt jag som trodde attt det nu äntligen skulle bli sommar!
Men så fel man kan ha..
Haha, eller man kanske kan säga att jag nog har hoppats mer på det än trott:P

Hatar nu snö, vill att det ska försvinna, jag önskar att de var bara sommar hela året utom en måndag med vinter:P
Kan de inte bli så?!
haha

nää skriver kanske mer sen:)

Tung dag idag..

Imorse vaknade jag vid femtiden och kunde inte somna om men låg i sängen till sex då jag bestämde mig för att stiga upp efter kanske tre timmars sömn...
Hoppade in i duschen och tog sen på mig mjukisar och gjorde iordning frukost och mig sen gick jag ut för att få en avkopplande rök och bara njuta ett tag av lugnet, sen klädde jag på mig kläderna för begravningen och gick ut och väntade på Johan min kusin som skulle hämta upp mig sen skulle jag guida han till Sofie då han inte har något lokalsinne sen for vi mot mjölkudden för att köra karnivan med mor och far och faster sen mot Kalix.
Väl då vi var framme var vi en timma för tidigt, men kändes skönt att vara tidig så man kunde i lugn och ro kolla på kyrkan och kistan och alla blommor som fanns där.
Vår kusin som bor neråt i Sverige kunde tyvärr inte närvara så hon fick beställa kransen som vi barnbarn skulle ge, mycket fin!(kommer bilder sen)
Sen våran andra kusin väntar tvillingar just idag så han kunde inte heller närvara, men båda två fanns där i våra sinnen iaf.
Sen vid tiotiden kom alla andra och vi satt där och lyssnade bland annat på en dikt som farmor hade skrivit då hon levt som hon ville att vi alla skulle höra, mycket bra och tog hårt att höra, mycke tungt, tårarna bara rann!
Efter hela cermonin som var mycke vacker gick vi till ett hotell som vi hyrt för att fika lite och samtala med varandra, träffade mycke nytt folk som är på ett eller ett annat vis min släkt.
Trevligt och gott att få i sig nå det bjöds på smörgåstårta och tårta.
Sen lästest det upp telegramm som folk hade skickat in och skänkt till cancerforskningen och fonder av olika slag och även hjärtfonden, mycke fint ändamål!
Sen bar det av hemmåt igen och på vägen hem följdes vi åt som påvägen dit.

Så släppte johan av mig på porsön där Maria jobbar så då hon slutade for vi och handlade lite och sen till bergnäset och hämta lillmattias från dagis sen hem till dom och lagade mat och bara umgås sen kom hennes Syster Ylva dit och hennes lillkille Alvin och deras bror Erik så de blev lite bus med ungarna sen massage för Maria med olja!
Sen kom Fredrik och Ozzy och hämtade mig så for vi och släppte Oz och sen hem, och då har vi bara slötittat på en film på åttan som jag sett sen jag var liten "magiska systrar" tror jag den hette, rogivande och bra!:)
Tänkte faktist ta ett bad ikväll men är hellt färdig i kroppen och huvudet efter idag så orkade inte ens bada som är nog avslappnat!
Så nu snart blir det att gå och lägga mig i sängen och sträcka ut mig och bara sova!!
För imorgon blir det en ny dag med ny energi som ska läggas på att fara till stan på marknaden och köpa nå strumpor, hörde att det var 12 par för hundra kronor!!
Billigt, men då kan de vara sämre kvalite som de tyvärr har börjat bli på senaste år..
Men inte illa pinkat!
Sen får vi se vad dagen har att ge:)

Godnatt allesammans!
kram

:)

Duktig jag känner mig idag, har diskat först en gång på morgonen sen gårdagen och sen efter jag hade bakat och ätit frukost blev det mer disk, sen har jag stoppat på en tvätt också:)
Så då den är klar blir de hänga upp den sen stoppa på en ny.
Sen har jag även tvättat mitt halsband jag ska ha på mig på fredag så nu snart skiner det fint!:)
Sen har jag fixat Ozzys bädd som har hängt på tork nu ett par dagar.
Och snart blir de att stoppa sockerkakan i en påse och gå en sväng med Oz:)
Många inlägg har de blivit redan idag, men jag känner för att skriva av mig lite, visst kanske inte så intressant men de är ju upp till er om ni vill läsa:P

Sen måste jag bara säga att jag har ändrat nu färgen på texten för att det finns folk som har klagat och sagt att man inte ser nå, och de var ju sant!
Så nu får de vara så här tills jag åker ner till mitt ARSELBARN så ska hon fixa nytt åt mig och lära mig så jag kan börja fixa själv och inte alltid vänta i hundra år för att hon och jag ska ses!:)

Önskedröm: Att bli riktigt rik! Eller få ett ordentligt jobb!!

SOCKERKAKA!!

Nu är sockerkakan i ugnen, och jag tror faktist de är första gången jag bakar en sån själv utan att mamma är med!:)
Tror nog den blir god!!:)
Hör av er om ni vill ha nybakt sockerkaka!:)

Underbart väder!!!

Är det idag!!
Har hunnit varit ut på en långis med Ozzy och sen fick han springa av sig lite också, har ju inte blivit så mycket i veckan av det då han har varit trött och förvirrad utav medicinen.
Mycket skönt var de att vara ute, ska ut en sväng till lite senare då han har vilat :))
Idag har jag mycke energi så jag ska ta och diska lite och tvätta och kanske städa lite granna:))
Och så blir de att prova lite kläder inför begravningen som är på fredag för min underbara farmor.

Håll tummarna alla att de kommer ett jobb för mig mycke snart!!

kramar

tisdag

Hej hopp!
Idag vaknade vi första gången vid 6-7 sen höll de på så där tills halv tio då vi steg upp och gick ut, sen åt vi fråkost och gick ut igen.
Sen gjorde jag mig klar då mina föräldrar kom till klockan ett då drack vi kaffe och surrade och sen klippte jag mamma och de vart bra.
Sen har jag och Ozzy bara tagit de lugnt och slappat varit ut lite grann och så..
Och snart är de desperata det ska bli rogivande och se!
Men måste erkänna en sak...
Jag har verkligen ångest och ont i magen för jag tog fram två olika skålar med massa godis i och sen en stor skål med ostbågar och cola och har ätit kanske hälften av allt, haha jag som skulle vara nyttig :P
Får försöka sen igen och börja träna och äta nyttigt igen..

Inge långt inlägg för denna gång:)
Ha en trevlig kväll!
kram

Funderat länge nu..

Hej hej de var inte igår direkt, jag har tänkt skiva flera gånger om vardagen och allt som händer i mitt liv, men har inte riktigt känt så rätt, att visa andra att man har gjort saker då man kanske ska försväntas vara i sorg.
Men hellt sant så har jag inte hunnit ta till mig ännu vad som hänt med min farmor (ännu) eller det börjar knapra in på mig lite granna men inte ritkigt där ännu.
Men har då alltid sagt och tyckt att man behöver inte gråta bara för att någon närstående gått bort och speciellt inte på en gång, de får ju komma med tiden.
Har fått höra flera gånger nu att jag inte ska känna press på allt de där för då blir de bara jobbigare.

Men hur som hellst det har hänt lite granna sen sist jag skrev men nu minns jag inte exakt allt.
kan börja med att lilla Ozzy har blivit stor nu väger han hela 26 kilo och det kunde jag aldrig tro, kanske 18 kilo eller nå:) Och varför vi har vägt han är för att vi har kastrerat han i fredags och det gick jätte bra med operationen och så men han sov hela dagen till kvällen sen tjöt han hela natten och jag ringde runt till en massa journummer i hela sverige för att försöka få tag i någon så vi skulle veta vad vi skulle göra så först en halvtimma senare fick jag tag i en som sa att jag kunde ge en till tablett ! SKÖNT, då tog det bara två timmar till innan han somnade i lugn och ro, men ville stiga upp halv tio så det blev bara 4 timmars sömn för min del.

Sen samma dag som han kastrerades hade jag och maria bokat att vi skulle fara på nordpoolen och ta de lugnt och bara ha roligt! Köpte sammanlagt mycke alkohol och vi drack i bastun och det slog då hårt i huvudet kan jag säga:P haha
Sen att vi drack där var för att de inte alls var nå folk så då passade vi på:)
Sen hade vi ingen skjuts hem först från boden för att våran chafförs bil hade gått sönder, men tillslut löste det sig att dom kom med en annan bil och hämtade:P
Jag säger bara ett STORT TACK till dig MARIA för den underbara kvällen!

Sen har jag även träffat några av kusinerna förra helgen och tog någon öl med dom, mycket trevligt var det och mycke prat om allt och inget.
Det behövs för att lära känna varandra!
Och sen igår for vi nästan alla in och träffades och kollade vad vi skulle ha för någon krans eller vad till farmoors begravning, men det slutade iaf att våran äldsta kusin Susanna ska få ordna det där då hon inte kan komma upp alls då hennes barn är sjuka och hon själv.
Sen har vi bestämt att ge pengar till barncancerfonden också, känns mycket bra för det hade nog farmor velat att det går till något bra och inte bara slänger pengarna på blommer och sånt.

Sen har det varit mycket fint väder i några dagar också så man har kunnat vara ute lite mera utan att frysa, jag hoppas verkligen att sommaren är på väg mycket snart!!

I veckan är det lite fullt upp, ska klippa mamma och pappa, sen måste jag städa här hemma för det ser förjävligt ut.
Sen ska jag ringa en massa olika jobb och kolla läget.
Och sen försöka bara kunna vara och koppla av.

Idag har jag bara varit hemma och tvättat hela Ozzys bädd som han har svättas ner eller nå (inte kissat iaf), sen fixat lite hemma och handlat och ringt en massa jobb och sen skickat några cvn.
Och nu ikväll blir det nog att lägga sig i ett bad och bara vila typ.:)


Mina funderingar kring allt börjar bli mer och mer klarare på allt, känns som om jag till och med drömmer om det om nätterna.
Eller så är de så att jag har så fullt i huvudet att det håller mig vaken och halvsover bara...?
Men som sagt har snart kommit till insikt på det hela och då fattas bara en handligt till det.

Där var lite av de jag har velat dela med mig:) men kanske bättrar på det senare!:)
Ha de bra kram!

Älskade Farmor.

<3
Nu har du lämnat våran jord och har det mycket bättre där du är nu!
Du är verkligen en kämpe, in i det sista var du det!
Du bad Sven hämta ditt smink för att du ville vara fin och då han kom med ett läppstift då han inte visste vad de var du menade sa du till honom " men inte var de läppstift jag skulle ha, det var en penna till mina ögonbryn".
Men vet du vad, du är så fin ändå utan det.

Du var en mamma,en fru, en farmor, en mormor, en syster.
Vi tar med en del av dig resten av vårat liv!

I morse vid sex tiden ringde mor och frågade om jag skulle med till dig för att ta ett sista farväl och givetvis ville jag det så jag gjorde iordning mig själv och Ozzy som skulle bli hämtad av fredriks pappa.
Snabbfikade en torrmacka med oboy sen kom Sofie och hämtade upp mig så for vi och hämtade mor och johan så for vi mot dig, kändes som om vi åkte i 10km bara men vi körde i 100km och försökte ta oss förbi fem lastbilar som låg och puttrade på på vägen, en efter en..
Men till slut närmade vi oss Kalix och precis då vi kommer vid kurvan av Rolfs såg så ringer min faster med den tråkiga nyheten.. vi hann inte- Du tog dig vidare innan.
Då vi väl varl framme möttes vi av enorm sorg och varma kramar.
Sen gick vi och tittade på dig du var så vacker och fridfull!
Mjuk och len.

Vi samlades alla i släkten vid dig och pratade om dig, som du hela tiden ville att vi skulle göra.
Umgås med varandra-Släkten.
Du har haft en stor inverkan på oss alla och kommer alltid ha det!

Det jag känner mest är att jag önskar att jag fick mer tid med dig, men ändå skönt att du fick gå vidare slippa all sjukdom och smärta.
Du ska få din sista önskan, och vi ska se till att allt ordnar sig!
Man får vara tapper.

Med tårarna i ögonen försöker jag få ut lite av dom känslor jag har, men är svårt...
Är hellt färdig i kroppen och huvudet då jag endast har sovit i tre och en halv timma idag..
Sen under veckan har man varit orolig och sovit dåligt..
Alla mina tankar går till dig, min familj och släkt!

Du har det bra nu och vi ses SEN igen!
Vila i frid farmor min!



<3

Roliga historier

*
Föräldrarna hade åkt iväg någonstans och deras son som var rätt gammal, stannade ensam kvar hemma, han hade sitt rum på övervåningen..

Under kvällen/natten hör han hur någon krossar en ruta där nere i huset. Han hör hur någon kliver in och går i glaset.. Killen hör också hur någon närmar sig hans rum .. så han tar med sig mobilen och kliver in i garderoben för att gömma sig medans han ringer till polisen..

Plöstligt öppnar tjuven garderobs dörren och frågar förskräckt: "Vad fan gör du här??"
Killen svarar: "Jag BOR här."
Tjuven: " I en garderob?"
*

*
Polisen stoppar en bil o gratulerar polacken:
-Grattis ni är den 1000e bilisten som kom ihåg bältet. Ni har vunnit 10.000kr vad ska ni göra med pengarna?
- jag tror jag ska ta körkort svarade polacken, då säger kvinnan på passagerasidan:
-Lyssna inte på honom! Han säger så mycket dumt när han har druckit för mycket.Då säger en man i baksätet:
-Klantskalle! ja visste att vi inte skulle komma långt i den här stulna biljävln. En pinsam tysnad uppstår tills ett dovt ljud från bagagrluchan hörs:
- Har vi kommit över gränsen än?
*

*
En tjuv bröt sig in i ett hus en natt.
Tjuven lät ljuset från ficklampan lysa runt för att se om det fanns några värdesaker där, när en röst sade:”Jesus vet att du är här”
Han hoppade nästan ur sitt skinn, släckte ficklampan och stod alldeles stilla
När han inte hörde mer ljud, han skakade på huvudet och fortsatte leta efter värdesaker.
Precis när han plockade ut stereon för att ta bort sladdarna hördes en klar stämma igen:
”Jesus tittar på dig”
Han stelnade till och lyste runt i rummet för att lokalisera var ljudet kom från.
Slutligen, i hörnet av rummet, fick han syn på en pappegoja.
Var det du som pratade, frågade han pappegojan?
”Yep” sa pappegojan, ”jag försökte bara varna dig, för han kollar dig nu”
Tjuven slappnade av. ”Varna mig, va. Vem i hela världen är du?”
”Moses, sa pappegojan.
“Moses?” skrattade tjuven. “Vem I hela världen skulle ge namnet Moses till en fågel?”
”Det är samma människor som skulle döpa en Rottweiler till Jesus.”
*

*
Jag lägger min hand runt den, tar den i min mun,
den är styv och våt, dengår in och ut, det rinner vitt ur mungipan och jag tar ut....TANDBORSTEN!
*

TRÖTT!

Vet inte alls vad de är för fel med mig idag, hellt trött och slut i kroppen har inte gjort nå speciellt heller och sen fick jag sova ordentligt i natt också.?
Bara det nu inte är nå sjuka som är pågång..
Äh, det kanske bara är att jag ÄNTLIGEN är hemma och kan bara sitta hela dagarna om jag vill, bland mina saker:)
Att jag slipper packa och vara i en skog också är hellt underbart!

Egentligen skulle jag ha promenera till Coop nu idag och antingen lämna eller ta med Ozzy men kändes väldigt jobbigt i detta väder att göra något utav delarna, eller iaf att gå i snön då dom inte ens har plogat :P
Skulle köpa hårfärg som jag hade tänkt fixa imorgon med Emma men avbokade att göra det imorgon och ska göra det i helgen istället, så jag nu kan vila upp mig lite granna ifall att jag håller på att bli sjuk.

På något tag blir det ut och aktivera Ozzy lite, sen blir det inne kväll med mys framför tvn eller kanske till och med ett bad:)
Det är ju till och med "Desperata hemmafruarna" så det passar perfekt för en innekväll och klockan åtta är de nå nytt "dating in the dark" så det blir att kolla vad de är för nå påhitt:)

Ha en mysig kväll:)
kram

5 de dagen!

Idag är det femte dagen jag inte äter godis eller dricker dricka!:)
Känner mig hellt duktig och motiverad!
Har börjat med att äta regelbundet nu också, först frukost mellan 9-10 och då blir de nyttigt bröd med ost och tomat,sen något rån för att bli lite bättare och dryck blir det Oboy som tyvärr inte är nyttigt men det är som kaffe för mig då vaknar jag upp ordentligt! Sen så har jag börjat dricka C-vitamin varje morgon också för att få i sig allt.
Sen mellan 12-13 äter jag någon frukt för att få i mig lite sånt.
Efter det så äter jag middag mellan 16-17 och då har det blivit lite nyttigare, som igår blev det lax och wookade grönsaker.
Och på kvällen blir det en skål med fil med torkad frukt istället för flingor.
Visst allt kanske inte är jättenyttigt men det är iaf en början på nå bra, känner mig iaf duktig att jag tänker på vad jag äter:)

Och efter jag har kommit igång med det här ordentligt så kommer jag att göra ännu ett försök på att sluta röka:)
Kanske går denna gång.

Idag blir det att inte göra nå alls då det är så dåligt väder, men tänkte iaf att träna Ozzy inomhus :)

Ha en bra dag
kramar