Bilder på Ozzy och Ronja


Ronja chattar med sin karl i stugan :)


Fösta bilden på dom tillsamman.


Ozzy och Ronja visar vår nya hall.


Andra braiga bilden på dom!

Hemfärd imorgon!!

JAAAA!
Äntligen far vi hem imorgon:)
Nu blir det inte att fara till gällivare för min del förens påsk!
Skönt!
Men mest troligen för fredriks del blir det att fara tillbaka hit den 11 januari om det inte finns plats för han på kronan förstås.
Och sen ska han tillbaka på måndag och jobba måndag och tisdag.

Idag har jag inte gjort nå mycket alls bara varit ute och busat med hundarna sen har jag stickat och försökt fått klart Ozzys tröja:P och det går frammåt men är inte säker om jag gör rätt:P men vi ser ju hur den blir då den är klar.
Har inte haft någon mall att gå efter eller nå så om jag nu får den klar snart så kommer jag att vara gode stolt hur den än blir!
Sen har jag bara surrat med mamma också och nyss ätit middag och nu ska vi sätta igång och städa upp allt här sen blir det att förbereda packning till luleå!!!

Ha en trevlig kväll!

Kväll.

Nu har jag och hundarna bott hos mina föräldrar från söndag till torsdag och det har gått super bra!
Vi har hjälpts åt med hundarna, på morgonen då jag har gått ut med Ozzy så har pappa kommit ut med Ronja någon sekund senare, lika förvånad har jag blivit varje gång.
Då jag har tänkt gå med henne så fort jag gått klart med Ozzy.:)
Sen har det blivit att jag har kunnat fårr gå långisat med Ronja på kvällarna och då har ju dom varit hemma och varit med Ozzy :)
Då har vi gått i ca en och en halv timma varje gång, mycket skönt har det varit.
Sen trodde jag inte att jag skulle somna så fort och hårt hemma hos dom, men det gjorde jag!
Från måndag- onsdag har jag laga middagar från heikkas till skav, alla rätter tyckte dom om!
Vi har varit hos mina föräldrar i veckan för att Fredrik jobbar ju i Gällivare och jag ville vara i Luleå och då erbjöd dom sig att hjälpa till:)
Och igår kom han hem och då åkte vi hem och packade upp allt, fikade, tvättade och kollade på "Mammas pojkar".
Och efter det blev det att vi gick och la oss.

Nu idag har vi klivit upp halv nio och gjort oss klara då hans pappa skulle komma och hjälpa att titta på golv till hallen.
Så nu i veckan blir det att jag följer med till Gällivare för att Fredriks föräldrar kan lägga golvet i lugn och ro sen ska dom även måla om i hallen, just nu är det beage eller den heter "vintervit" väldigt ful då vi har den i hela lägenheten..
Sen har vi varit och handlat lite mat och så hittade jag även garn, för jag har ju blivit en riktig "tant" som Fredrik säger och börjat sticka:P
Vi får se hur den blir, men det ska bli en T-shirt till Ozzy :)
Kommer kanske inte hinna klart förän i januari-februari då jag inte riktigt vet hur man gör armarna ;)
Önska mig lycka till! kanske kan sticka dig en tröja då?

Och ikväll har vi lagat kött med vitlöksbollar:)
Just nu sitter vi som och väntar på IDOL-finalen.
Väldigt spännande, jag  vet inte riktigt själv vem utav dom jag tycker är bäst för idol, men tror det lutar mot Calle, men vill att Erik ska sjunga nå andra låtar än radiolåtar:))
Vem tycker ni ska vinna Idol 2009?

Ha en trevlig kväll.
kram

En typisk dag för oss..

Vaknade vid nio skyndar mig på toan kissar snabbt klär på mig snabbt, går ut med hundarna så dom får göra sina behov, in igen stoppar igång tv, datorn och lamporna. Sen stoppa hundarnas mat under vatten för att det ska bli mjukt..
snabbduscha och hålla koll på Ozzy i badrummet.
Sen snabbt på med kläderna och göra sig iordning, logga in överallt sen ge dom maten och klä på mig ytterkläderna, och ta undan matskålarna och rengöra dom snabbt. Sen ut med dom och hålla koll på båda, Ronja har sin egen vilja och vill springa bort...
Sen gå in med hundarna efter en halvtimma spring och bara ta det lugnt framför datorn och tv och äta frukost.
Sen aktivera Ozzy med bollen och sen sätta sig ner och ta de lugnt..
Och för drygt en timma sen ut med Ozzy efter hans sovpause och ha Ronja inne, så jag kan fokusera på han bara, sen ta ut Ronja och då hinner jag se att hon har varit i soporna och Ozzy springer in så jag var tvungen att springa efter han och ta ut han, sen få in båda hundarna..
Tillslut kommer Ronja och då vi går in be hon stanna i hallen och sen springa till köket att ta upp soporna innan Ozzy får i sig nå olämpligt, men är redan försent då har han redan tagit en pappersbit och sprungit och gömt sig i sovrummet då går jag och tar bort det sen plockar klart och stoppar in Ozzy i vardagsrummet och går och tvättar händerna och går på toa då jag kommer tillbaka ligger han i soffan(där han inte ska ligga) stoppar ner han och sen får man en hund som sitter och tycker synd om sig nedanför..
Ber han gå till sin bädd och visar han men han vill inte, men nu efter en kvart tjat så har han lagt sig ner och sover...
Huvvaligen, ibland känns det som om man har tagit vatten över huvudet..
Men det är extremt roligt ändå då det går bra, men kommer att vara ungefär så här jobbigt nu ett bra tag då Fredrik ska jobba i Gällivare och jag ska vara själv med hundarna...

Idag åker vi hem till kära LULEÅ, ska bli så otroligt skönt!!
Bara två timmar kvar tills gubben slutar, då blir det att packa in alla saker i bilen sen fara!!!!

Ha en bra dag.
kramis

Du ska respektera mig hundjävel!

Jag läste en artikel på Amstaff.se och fick nästintill tårar i ögongen hur folk behandlar hundar...

Du ska respektera mig hundjävel!

En berättelse av Lotta

 

Jag föddes av en alldeles underbar mamma, en Amstaff, vacker som få. Min pappa var en stolt och vacker Pitbull, sju syskon var vi och lyckligaste på jorden.

Vår husse och matte var dom bästa tyckte vi då, men nu i efterhand så var dom nog inte det. Då skulle dom ha varit mer noga i valet av våra nya mattar och hussar.

Den stora dagen då jag skulle åka ”hem” med min Husse kom, lite skrämmande men samtidigt spännande, full av bubbel i magen klev jag innanför dörren, blev så till mig att jag råkade kissa lite på mattan i hallen, PANG!…jag kände hur smärtan kom rakt i magen, och sedan ordet, ”HUNDJÄVEL”!…

FAAN, du ska inte pissa inne, är du helt jävla väck?!

Jag lyftes upp i nackskinnet och nedkastad på en tidning i hörnet utav hallen, jag var så rädd och förstod ingenting. Tårarna började kännas i ögonen, jag förstod inte vad som hände.
”Du pissar där i fortsättningen!..fattar du det!”

Jag låg kvar i det hörnet resten av kvällen, vågade inget annat. Mat ställdes fram men min aptit fanns ingenstans. Jag hörde hur han ringde till någon,

”Fan, hunden äter inget, vad ska man göra?…Jasså ska man svälta den så äter dom sen, Okej, Tack!”

Maten togs bort och efter det så åt jag när jag fick. Det vill säga när han tyckte att jag skulle äta och inte när jag själv ville. Denna oregelbundenhet med maten gjorde att jag fick väldigt ont i magen och svårt att bajsa, inte så lätt heller att bajsa när någon står och skriker att man ska skita och det jävligt fort, för han ska iväg!

Lärde mig snabbt att vara ensam hemma mest hela tiden, enda gångerna jag fick följa med var när vi skulle in till stan och träffa hans kompisar. Då skulle jag visas upp och vara cool.

”Faan, hälsa på hunden kompis!” Åh, någon som vill hälsa på mig tänkte jag och sprang fram o hoppade upp!… PANG!. smärtan for som eld genom kroppen och jag segnade ned till marken ylande.

Du ska ha respekt för mig Hundjävel!

Han sparkade mig rakt på mina pungkulor, jag minns inte så mycket ett tag, bara att han tog tag i mitt halsband och släpade med mig hem. Väl hemma kröp jag in i mitt hörn, där låg jag i ett dygn och funderade på vad jag gjort för fel. Jag gjorde ju bara som han sa ju!?

Några dagar senare så låg vi och tittade på tv tillsammans med några av hans kompisar, vilket jag tyckte om, för då fick jag alltid vara med i ”flocken”. Kröp närmare husse och slickade honom på kinden för att visa hur glad jag var

Jävla hund! Så jävla äklig du är! Försvinn!

Slaget träffade rakt över nosen och jag flög över madrassen på golvet, jag skrek inte, och inte kissade jag på mig heller, för då vet jag att han blivit ännu ledsnare på mig. Jag vill ju inte att han ska vara så ledsen på mig ju.

Så här gick vårt liv under ca 1år, jag försökte och försökte att göra allt som husse sa åt mig, ville ju att han ska vara stolt över mig. Ibland så lyckades jag, men oftast inte och då gjorde det ont i hela kroppen i flera dagar.

Med ett brutet revben i kroppen så hände det som inte fick hända, vi var ute på gräsmattan och kissade sent på kvällen, jag såg inte vad som hände men plötsligt ropar husse: ”Ta idioten, på honom bara”

Jag tänkte inte, bara handlade, min husse var i fara, snabbt som blixten flög jag på mannen som stod lutad över husse och fick tag i armen på honom. Jag bet för allt vad jag var värd, smärtan i revbenet glömde jag nästan i all rädsla i att förlora min husse.

Jag finns inte längre ibland Er, men till alla Er som har en hund. Var rädd om oss!

 

/Nico genom Lotta


Snart kommer..

Det BILDER, jag lovar, men det är så att Ozzy har tuggat sönder den för typ en månad sen och jag har inte orkat gå ner till källarnen ännu och hämtat den.
Men vi kommer att fara hem på torsdag eller fredag morgon och då i helgen ska jag ta tag i saken och hämta upp den.
För har knäppt en hel del bilder på mobilen som jag vill visa er:)
Sen i helgen blir det ganska fullt upp.

Torsdag om vi åker hem då ska vi stressa till Valppartyt sen hem och installera oss hemma( då vi inte sovit hemma på två veckor. )
Sen på fredagen blir det att tvätta och städa lite granna( inte för att det är stökigt men säkert dammigt)
Sen på Lördagen ska vi försöka att motionera Ronja så mycket som  möjligt!
Och söndag blir det att fara och storhandla och sen fara till mina föräldrar där jag kommer att bo den veckan med hundarna för att få hjälp med att kunna motioner gumman och få ensamtid med henne.:)

Nu ligger vi och vilar, eller hundarna sover och jag sitter här och ska snart fixa nå lätt lunch.
För ett tag sen var vi ut typ i 40 min men då sprang Ronja iväg och så var jag och Ozzy tvungen att gå och söka henne men hittade bara Älg/Ren spår...
Men hon kom efter en kvart vi hade varit inne och var alldelles anfådd och la sig nästintill på en gång på matten och somnade:P
Ett spinningpass hade hon tagit sig, verkade det som iaf.

Ikväll blir det DH och bara ta det lugnt.:)
Ha en dag.
kramis