Härliga Torsdag

Tjohooo:)

Denna natt fick jag faktist sova hela natten utan att Ozzy vaknat en ända gång, vid sex tiden klev ju gubben upp och gick ut med han sen sövde jag han bara lite lätt och så sov vi till halv åtta eller var den kanske halv nio?
Mycket skönt man känner sig otroligt utvilad då man får sova i sträck och inte behöva gå ut mitt i somnen :))
Sen har vi busat en massa, ut och in hela dagen sen gjort mig klar.
Och vid två tiden kom Robin, Ag och hans tjej Rebecka förbi och drack kaffe med en massa surr om allt och ingen, var ju som ett tag sen man träffade dom.
Och för ett litet tag sen for dom och nu sover Ozzy, skönt för då får jag lite lugn och ro:))

Snart slutar Fredrik och då ska vi fara på lite äventyr ;) som ni kommer att få ta del om senare då man vet mer :)!

Och ikväll är det "mammas pojkar" på kanal 4a klockan åtta och efter det är det "inside man" som vi säkert kommer att se, skönt med hemma kvällar ibland med bra tv:)
Ha en bra dag

Hej alla glada:)

Måste bara få dela med mig att jag känner mig super glad och lycklig.
Som sagt alla har sina motgångar i livet någon gång, oasett vad det är, kanske i arbetslivet, partnerlivet, familjelivet eller i kompiskretsen, men plöttsligt kan det vända.

Visst jag har inge fast jobb ännu, men som sagt det finns ju som inte nå jobb i Luleå och om man verkligen vill ha nå måste man flytta eller så måste man ha fullt med kontakter.(och det är inget jag vill eller har)
Och det kommer arbete så småning om .

Inom partnerlivet känner jag mycket lycklig lottad med min fästman, vi har nu varit tillsammans i över två år och visst vi har haft fullt med motgångar på vägen men det kan också vara en nyttig sak, för nu har vi rensat dammet och kommit varandra betydligt närmare än någonsin och jag känner mig riktigt glad att vi har varandra och ser fram emot en lång framtid med honom:)
Vi har en hyffsad fin bostad med fina möbler och två super fina hundar, eller en är ju bara valp ännu men kommer ju att bli lika duktig som Ronja gumman.

Jag har en underbar familj som alltid ställer upp på en och jag gör detsamma på dom.:)

Och inom kompiskretsen har jag mycket fina vänner som betyder väldigt mycket för mig och har ganska stor betydelse för den jag är idag.
Och för mina vänner känns det som om det också går framåt, är dom glada och mår bra, mår även jag bra!

Så den ända motgång just nu som jag känner är att jag inte har något jobb, så jag kan tjäna mina egna pengar. Men man får väl se de så att lilla Ozzy är mitt jobb tills vidare ;)
Eftersom han behöver tillsyn dygnet runt än så länge och få växa och känna sig trygg och lära sig saker .

Med andra ord: Jag trivs som jag har det nu och vill inte byta bort det mot nå!
Absolut kan man finputsa på vissa saker men jag mår hellt underbart just nu!

Jag älskar dig Fredrik du gör mig glad!

Ha en forsatt bra dag, för det ska jag då ha, nu blir det förberedning av middag och rasta Ozzy.


Super trevlig helg:)

På lördagen blev det att bara ta det lugnt under dagen sen vid 5 tiden kom micke och hämtade oss så vi skulle handla mat på MAX- igen skräpmat, men mycket gott:)
Sen kom Erik, Daniel och Jessica och då blev de monopol!
Eller rättare sagt jag spelade inte ;)
Sen vann Erik som vanligt, han brukar alltid vinna vad man än spelar tycker jag.
Och under tiden vi spelar ungefär vid 7-8 tiden kommer det någon i dörren och det var gubben , jaa han kom en dag tidigare vad roligt!
Efter spelet for alla hem och vi kollade på någon film sen gick vi och sov.

Och på söndag blev det att stiga upp halv nio(sommartid) så halv åtte vintertid då blev det frukost sen duscha och fara med hundrarna mot måttsund, eller främst med Ronja så hon ska få göra nå roligt ett tag :)
Efter vi var där for vi till Boden där Jesper och hans tjej Bella bor med sin lilla valp Disel (15v) och busa men Ozyy, gick super bra han åkte på stryk flera gånger i början sen tog han över :))
Efter vi varit där så skulle vi åka hem och äta korv och mackaroner eller skav med pasta, men då lyckades Fredrik övertala mig att äta på MAx, så det blev det då också, men nu kommer det inte bli nå mer skräpmat denna månad :)
Och då vi kom hem var vi alla fyra super trötta och somnade i vardagsrummet :) sen var de filmdax på kvällen och massa snaks ;)

Inatt vaknade Ozzy fyra och ville ut, sen har han sovit till sex då Fredrik gick ut med han och halv åtta igen ville han stiga upp så då gick vi ut en sväng, och nu ligger han och sover i sin bädd och jag sitter här hellt död, super trött idag och vill egentligen gå och sova igen men vet att han inte kommer sova länge, men då får jag gå och sova tidigare bara.

Och idag blir det att bara vara hemma sen middag vid fyra och sen storstädning, hänga upp toaskåpet och kanske tvätta :)

Ha en bra dag:)

Pratstund med Jenny

Alltid lika roligt att prata med mitt Arselbarn!(sweetjen.blogg.se)
Men idag var det riktigt roligt att få prata med henne, då det oftast blir att vi pratar snabba korta samtal och bara säger bara det nyaste snabbt.
Så idag pratade vi ganska länge om allt och inget!
Saknar verkligen dig gumman, du är ju som sagt mitt lilla Arselbarn och kommer alltid att vara det.
Känns som om vi alltid kommer att vara vänner trots vårt långa avstånd mellan oss, hela 90 mil bort från varandra.
Älskar dig bästa vän!

Snö

igår på dagen då jag pratade med mor min sa hon att de snöade, men det såg inte jag, men sen vid kanske sju tiden hade det börjat snöa lite grann och nu på morgonen har det kommit jätte mycke snö:)
Roligt att det äntligen kommer, för då blir det fortare sommar!
Och sen får man ju ta på sig en massa mysiga kläder på vintern :)

Nu blir det frulle:)

Underbar dag och kväll

Hela dagen idag har det varit fullt ös:))
På morgonen så sa jag "hej då" åt Fredrik för efter jobbet skulle han fara till Gällivare och hjälpa sin pappa med någon projekt och kommer inte hem förän söndag :(
Sen Fick jag sova vidare till ungefär 7 och då vaknade Ozzy upp och ville inte sova nå mer så då lät jag han stiga upp och ut och kissa sen blev det att slöa snabbt framför tvn och sen mat till honom och ut igen :)
Sen hoppa in i duschen och sen då skåpet for lös kom gubben hem en sväng och hjälpte mig, trodde att det var sista gången för i helgen man skulle se honom.
Sen vart det våra bästa år, efter det kom mor och far och hämtade upp mig så for vi till Ica Maxi så jag skulle få stoooor handla och medans var far med Ozzy:)
Då vi var klar så for jag hem och packade upp alla varor och då kommer Fredrik hem igen och ska hämta sina saker och byter om och denna gång for han mot stugan.
Under dagen vart det att bara ta det lugnt i soffan och vila lite lätt, vart hellt slut av storhandlingen.
Och vid sju tiden kommer Sandra, Adam och Micke och hämtar upp os så far vi till Mcdonalds och sen tillbaka hit och väntar tills Idol ska börja.
Medans busar Ozzy och Adam, och han har lärt Ozzy sitt nästintill, duktig kille där!
Men mycke spring för min del med lillen så han inte skulle kissa inne:)
Efter Idol blev det filmen i trean "ett perfekt mord" tror jag den hette, och då gick Adam och la sig i sängen och Ozzy i sin bädd, hellt slut var dom båda ;)
Tack för en underbar kväll!!
Efter filmen vid tio över tolv for dom hemåt och jag sitter här och har lite svårt att sova, eftersom jag har inte sovit själv på länge och endast en gång i denna lägenhet skulle jag tro.
Sen har jag inte heller Ronja gumman hemma, som jag känner mig trygg med ;)
Och inte heller min Gubbe att krama:((

Med andra ord : Jag tycker dom ska komma hem!!
Men snart är de ju söndag går ju ändå fort.
Känns ändå lite skönt att få vara själv, få se vad man vill på tv ;)

Nu sitter jag på Face och kollar runt men finns inte mycket att göra där, sen kollar jag alla dom dagliga sidorna man kollar för att se om deet finns nå nytt att se eller läsa om.
Efter ett tag kommer jag att gå och lägga mig då jag känner mig nog trött, är som lite svårt att somna själv:(
Godnatt sen alla trötta:)


Jäkla badrumsskåp!!

Jag hade precis blåst håret efter duschen och står i hallen och kammar mig då jag hör ett ras, jag tänkte först att det var kabeln till hårtårken men kommer in och ser hur badrumsskåpet är alldelles snett!!
OJ nej tänker jag hur gör jag nu, då försöker jag hålla fast det och dra men det sitter fast med en skruv??!!
Så står jag där spritt språngande naken och håller i skåpet försöker lugna ner Ozzy som låg och sov i badrummet som var väckt av det och skrämd och försöker nå telefonen och ringa till Fredrik för att få hjälp, till slut kommer han så snäll som han är och hjälper mig ner med det!
Så nu är det hellt tomt utan något skåp där bara en miljoner hål i väggen och alla saker är i hallen i korgar nu:P
Inte roligt att det ska vara så dåliga väggar att saker lossnar, som Fredrik sa : tur att vi inte hade hängt upp tvn och att det var den som rasade, det hade blivit värdens smäll då.

Så nu efter ett bra tag senare har lilla Ozzy somnat om igen i sin bädd:)

Ronja och Ozzy

Första dagen då Ozzy hade kommit hit till oss, gick det först jätte bra då Ronja träffade han, sen så trodde han att Ronja hade mjölk i tissen och bet tag där så Ronja sa åt han med ett rejält morr och ett litet naffs, ingen rolig syn.
Både jag och Fredrik vart ganska rädda och trodde aldrig att det skulle funka mellan dom.
Men efter det har det gått jätte bra, och hennes morr till han då dom busar har blivit mjukare och gladare:=)

Sen igår fick vi höra av tre stycken då man har berättat om händelsen:

Fredriks arbetskollega : Men vad bra då kommer ni att få en fin hane! Och man får absolut inte avstyra då hon säger åt han eftersom då kan de hända att det blir för mig.
"Jag hade en tik och en valp och jag avstyrde alltid då hon morrade åt valpen och en dag då jag kom hem från jobbet fanns inte valpen kvar- då hade valpen varit kaxig och tiken hade ätit upp hela valpen fanns inte en tuss kvar av den, och så gör dom för att dom skäms för att det gick överstyr"
(Då man får höra det tänker man jaaa det är så sant så!)

Foderköparna: Hellt och hållet normalt och tikarna är dom bästa lärarna och det kommer att underlätta för oss jätte mycket för Ronja hjälper till!

Fasters vän som är utbildad hundbeteende: Dom gör så där, och fullkomligt normal och låt dom bara få vara bland varandra och visa vem som är äldst och klokast!

Är ju inte det lättaste att veta det från början då man aldrig haft två hundar tidigare, men direkt man får höra det är det som en sten trillar från hjärtat, så himla skönt!
Och allt är ju så logiskt att man ibland glömmer bort det enkla, man sitter dom fast i en liten bubbla om man inte får höra från andra som har lite mer erfarenhet.
Är så tacksam att det finns dom som vill dela med sig av den!:)

Så hela kvällen igår då vi kom hem så busade dom järnet och det gick hur bra som hellst, super roligt!!


(Ursäkta suddiga bilder)

Då fredrik kom hem från jobbet fem över fyra som jag hade sagt att middagen var klar så åt vi och sen for vi mot Råneå och köpte foder åt Ronja, ett svenskt foder som kostar endast 420 kr för 15 kg.
Och det vi hade tidigare kostade drygt 600 kr för 12 kg så mycket billigare och minst lika bra om inte bättre, vi får väl se hur Ronjas mage och päls blir, jag tror nog att det inte ska vara någon skilldnad eftersom hon brukar aldrig bli dålig i magen av någon mat.
Sen har vi tänkt att Ozzy också ska få den maten då han blir lite äldre så slipper man ha två påsar, tar som lite plats.

Efter mycket bus vart alla trötta och gick och sov på varsitt håll, utom jag som är en jäkla nattuggla fast jag är trött.


Tjuvtagit dom då dom sov:P

Onsdag

Idag har det varit en väldigt låååång dag , känner mig jätte uttråkad fast man busar hela tiden med lillkillen, men vill som göra nå:)
Har tvättat upp två filtar som Ozzy har råkat kissa på sen har jag även diskat och plockat lite idag, men dagarna blir så långa då man stiger upp halv sju och ska bara vara hemma.
Igår var Mor och Far här och då klippte jag henne och det vart jätte fint!
Sen efter dom hade farit kom Sofie och Cornelia, shiiiit vad hon har blivit stor!:)Mosters lillatjej!
Det har alltid varit någon som har kommit och hälsat på och tittat på lillkillen sen i söndags.
Då var Fredriks föräldrar var här en sväng och tycke han var super söt, sen kom Pia, Daniel och deras barn Meja och dom har en amsengstaff tror jag och Meja vart då lite förtjust i Ozzy, skulle pussa han.Super söt! Sen kom Helena H och titta på honom och hälsade på en liten stund innan hon skulle fara till Umeå, efter ett litet tag var hon så allergisk så hon var tvungen att fara:( Nästa gång hon kommer att hälsar på får hon ta medicin före:) Och efter det kom Sofie och Robert en stund innan dom skulle hämta upp Cornelia hos våra föräldrar som hade övernatta hos dom.
Sen på måndagen kom mina föräldrar en snabbis och Daniel A en stund efter lunch och kika på han sen skulle han tillbaka till jobbet:)
Och som jag skrev igår kom även Jessica förbi en sväng :P

Nu då jag skriver upp alla namn märker man att det har varit fullt hus här och man märker verkligen skilldnaden att man blir lätt uttråkad då man är själv:P

Just innan fyra tiden blir det att laga mat - Laxfile och wook , sen blir det att fara till Råneå och köpa hundmat åt Ronja, sköönt det ska bli att få komma ut lite grann och se nå annat än lägenheten .
Och ikväll är det Grays.

Igår storstädade jag och hade hängt upp nya handukar och Fredrik märkte inget alls förän han skulle duscha så frågade jag han om han brukar ha en babyROSA handuk, tittar han på handukarna och tittar på mig med en ledsen mig ;) hihih
Och imorgon hade jag tänkt tvätta upp nå nygamla sängkläder som också är i den färgen :P hihi undra vad han säger då, han som tycker om döskallar :P hahah
Men han får ju skylla sig själv då han har en tjej som är hemma hela dagarna ;) hihi

Nä nu ska jag sluta svamla och kanske gå och göra nå nyttigt istället !
Ha en bra dag

Ozzy

Född den 23 Augusti 2009


På väg hem från Karlstad


Hemma i Luleå idag 8 veckor


Inomhus, innan han somnar


Titan och Fia
Ozzys föräldrar.

Nyss fick man oväntat besök..

..Av Jesssica som hade kört lite galet, är som lite roligt eftesom hon hittar inte så bra här i Luleå då hon nyss flyttat hit, eller för någon månad sen, men duktig är hon!
Och då hon kom fick man en riktig cigg, ojså gott det var :phahah
Tack gumman!
Men känns som om tiden är snart inne att sluta igen, fast hålla det denna gång.
Men det är ju oftast svårast att sluta då det är sommar eftersom då är det varmt och man sitter ute och röker en massa och är social.
Då är det en fördel att passa på och sluta nu snart då det börjar bli för kallt att gå och röka och då är det väldigt länge innan sommar hinner komma så då är man mer motiverad då det har gått åtta månader, då vill man inte svika sig själv då man har klarat sig så länge.

Nu diska och forsätta på listan ;)
Återkommer senare med bilder på ny killen:)

Dagens ståhej

  • Ut och busa med Ozzy
  • Dammtorka
  • Dammsuga
  • Ut med Ozzy
  • Skura
  • Duscha
  • Frukost
  • Ut med Ozzy
  • Våra bästa år
  • Ut med Ozzy
  • Stoppa på tvätten
  • Diska
  • Mor och far kommer (Ut med Ozzy)
  • Laga mat
  • Hänga upp tvätten, stoppa in en ny maskin
  • Kolla tv
  • Ut med hundarna (efter en massa bus)
  • Desperate Housewives
  • Hänga upp tvätten
  • Ut sista gången med hundarna
mycket att stå i dag :)
Skönt ändå att ha nå att göra, men skulle vara lite skönt att bara få vara någon dag :P
Men det kommer väl snart.

Natten mot måndagen sov Ozzy mycket mera, det blev bara att gå ut med han två gånger:)
Sen igår gick det super bra med Ronja och han, dom busade på och sen då vi skulle sova så ville Ozzy busa mera men de fick han inte.
Och i natt så vaknade han ingenting, kan bero på att han hade hållt igång hela dagen sen sista gången han var ut var klockan närmare tolv, sen steg Fredrik upp vid sex och gick ut med han och sen sövde jag han och då sov han till halv nio i morse, shiiiit de var riktigt skönt att få sova en hel natt med!
Han har blivit riktigt duktig den lilla grabaten ;)
Nu blir det att de klart våra bästa år, sen full rulle.

Ha en bra dag

Godmorgon!

Natten gick riktigt bra, Ozzy fick sova inne hos oss i sin bädd medans Ronja låg i sin bädd.:)
Och han vaknade fyra gånger bara, då han ville kissa, sen då vi gick in igen så busade han snabbt sen somnade han Första gången han vaknade hade han ändå sovit i sex timmar, skönt, fick sova iaf lite i natt:))
Känns som om det kommer att gå fort för han att bli rumsren, då han är så duktig och säger till, sen då han har bara kissat och bajsat en gång inne, men man vet ju aldrig det har ju bara gått en dag ännu, men man kan ju hoppas på det!
Och nu på morgonen vaknade vi halv åtta och bestämde oss för att stiga upp, så jag gick ut på en långis med Ronja och då vi kommer vid golfängen kommer det en ren, jag skojar inte den sprang över storvägen till vägen vi gick sen mot golfängen och vi gick mot andra hållet.
Haha det var lite roligt att se och då jag kommer hem ska jag berätta det till Fredrik och hinner bara säga: vet du vad jag såg, då säger han en ren, då hade han sett den vid skogen här då han var med Ozzy i skogen :)



Nu idag blir det att vara hemma och försöka få dom att bli vänner och plocka lite granna och motionera Ronja.

Ha en ba dag!

Äntligen hemma,

Fast det var vi redan vid niotiden imorse:)
Nu har man åkt bil för ett hellt år:P hihi var väldigt jobbigt där i slutet.
Då vi for i torsdags så hade både Fredrik och jag stigit upp tidigt och sen så då vi bilade stannade vi första gången för att sova på vägen dit då vi hade drygt tio mil kvar till lillkillen, då sov vi i drygt tre timmar och då vi kom fram fick vi frukost av dom och träffa hela familjen (föräldrarna och valparna) Shiiiit vad söta, och livliga:))
Sen vid tolvtiden började vi röra oss därifrån -Mot Luleå äntligen!
Skönt kände vi, men då man kollar på gpsen att det står 117 blir man inte så taggad efter så lite somn men det var ju bara att försöka ta sig hem :)
I början då han åkte bil blev han lite ledsen över att lämna sin lilla flock, men sen gick det snabbt över och så somnade han och efter varje stopp vi gjorde kissade han och sen lite bus i bilen och sen sov.
Super duktig i bilen sen då vi var före Sundsvall försökte vi sova allihopa så kunde vi bara sova i kanske en timma då det blev lite kallt så då forsatte vi hemåt ,men sen efter Sundsvall vart vi så trötta att vi bestämde oss att stanna och sova tills vi vaknade, så det var ända till fyra på morgonen vi sov, det var riktigt skönt ska jag säga er och lillkillen sov hela tiden också:)
Sen då vi äntligen kom hem tänkte vi gå och sova men bestämde oss för att hoppa in i duschen och hålla oss vakna till ikväll istället för att få sova ordentligt i natt.
Efter det for vi och bytte bil och hämtade hem Ronjagumman som hade nattat hos mina föräldrar, direkt hon satte sig i bilen kände hon en lukt:)
Då vi kom hem igen så luktade dom på varandra och allt gick bra, utom att lillkillen har ju lite vassa tänder och han bet i hennes tisse, så då sa hon åt han.
Sen dess har vi försökt göra så hon får vara på avstånd men ändå med hela tiden så det får komma naturligt istället, att dom ska bli vänner.

Och nu har vi gett våran lillkille ett namn Ozzy :)
Vi tänkte först ta Texas men då idag då vi höll på att ropa på han så reagerade han på Ozzy så han valde det själv kan man säga:)

Tidigare idag har vi varit ut på våran lilla gräsplätt som är under balkongen och lekt med han med en boll och det han fastnade för var alla löv sen har vi en ganska stor hare som granne så det var ganska intressant harbajs :P
Ganska duktig i koppel är han också, inte så mycket bitande i det.
Det kommer att komma en del bilder på honom senare i veckan för idag orkar jag inte leta reda på kabeln till datorn.

Det känns verkligen att man inte har sovit ordentligt på länge, är hellt virrig och matt i kroppen sen börjar jag alltid må illa då jag är för trött- URSCH!
Inte många knop blir det ikväll, bara tv och rasa hundarna, längtar till sängen!:D
Just nu sitter jag här och Ronja nedanför medans Fredrik och Ozzy ligger i hans bädd och halvsover :P

Ha en trevlig kväll:)

Nu är allt klart

Nu har jag packat allt som vi ska ha med oss på vår lilla resa, och nu väntar jag bara på att Fredrik blir klar så far vi:)
Önska oss en trevlig resa och att det inte händer en olycka;)
kram

Idag far vi!:)

Igår var jag klar med dammsugningen och skurning och hänga upp tvätten till halv tio och då hade jag även duschat och tänkte promenera till mina föräldrar men då jag går i trappen kommer Fredrik hem så då kör han oss istället.
Det var skönt att slippa gå:)
Sen vid 5 tiden kom han igen och hämtade upp oss så for vi och handlade en massa inför idag, super goda mackor!
Efter det for vi till rutvik och hämtade upp kylbox och termor , sen unna vi oss med korvgubben då båda var super hungriga och trötta, det var riktigt gott!
Vi har inte ätit på hur länge som hellst skräpmat.
Sen for vi hem och titta lite tv, sen vid halv tio gick vi och sov och redan vid två vaknade vi upp och jag var iaf pigg men sen somnade jag om iaf, så vaknade jag strax efter Fredrik farit till jobbet och nu sitter jag här och försöker vila så jag är hellt utvilad inför resan.:)
Då Fredrik slutar idag blir det att bara äta snabbt och sen fara och lämna Ronja och byta bil sen mot Karlstad.

Nu på morgonen blir det att vila, fixa i ordning mackorna och annat man kan äta, hänga in resten av tvätten som var blöt sen igår, ta undan mattorna,plocka lite, motionera Ronja, packa hennes mat då hon ska vara hos mina föräldrar tills vi kommer hem igen:)

Äntligen har denna dag kommit som jag har räknat ner till, plus att nu så gick det mycket fortare då vi bestämde oss för att åka en vecka tidigare!
Så imorgon denna tid är vi hos lillkillen plus minus någon timma ;)
Vi kommer att vara hellt slut i kroppen och jag lovar att jag kommer få höra av gubben : Vem kom på ideen att bila ner och hämta en hund 120 mil bort ?
hihi ;)

Nää nu ska jag börja min dag med lite vila innan jag kör igång med allt.
Ha en bra dag !
kram

Måsten innan vi far.

Det blev att vi ska fara och hämta lillkillen imorgon, shit vad roligt, men jobbigt att fara så långt.
Så innan vi far måste jag fixa lite granna:

  • Hänga in tvätten
  • Dammsuga
  • Skura
  • Ta fram bädden
  • Köpa mat vi ska ha med oss
  • Hämta hem termos, Gps och kylbox
  • Ta upp extra täcket, kuddar från förrådet.

Sen efter jag har gjort lite grann här hemma ska jag och Ronja gå eller cykla till mina föräldrar på Mjölkudden då min mor vill hinna klippa sig.
Vid fyra tiden kommer Fredrik och hämtar mig så ska vi fara och handla alllt och hämta hem allt idag så det är bara att åka imorgon:)

Ha en bra dag:)

Kankse valp redan i helgen?

Jaaa, kanske det blir att vi redan far nu på torsdag, men beror på om Fredrik får ledigt på fredagen och om vi får låna hans pappas bil då.
För lillkillen är då redo att flytta hemifrån nu i helgen iaf, så det är bara att hämta han !
Fick för ett litet tag sen ett mail av uppfödarna och dom hade tydligen problem med kameran så dom har inte kunnat fota nå..
Men allt var som de skulle då vetrinären hade varit där och dom blev chippade och vaccinerade och besiktiga så utan anmärkning!
Så skönt att höra, att allt är som det ska med han dom hade till och med döpt han till beebop, men det kommer vi att byta till något annat sen då vi får hem han.

IIIiiiiiiiiiiiii, låter det i min mage, jag vill ju hellst fara nu och hämta han, så det är ju extra roligt om de går att vi hämtar han redan nu på torsdag! :)

Vi får se, kanske uppdaterar senare idag och säger hur de blev.
Håll tummarna!!

kram

9 Dagar kvar

Jaaa nu är det bara nio dagar kvar tills vi ska hämta lillkillen, nu känns det som om det har gått fort då man har räknat ner från 23 :) Men det känns ändå länge kvar tills vi far.
Hoppas nu bara att allt är som de ska med han då dom ska vetrinärsbesikta han, och att det inte är nå lurerdrejerier som det vart för oss då vi köpte Hunden innan Ronja...

Igår for jag in till stan och träffade Sandra och Micke och sen hämtade vi även Adam, shiit vad han har blivit gammal i ansiktet, eller rättare sagt vuxnare, han fyller ju fyra år nu i december.
Storkillen där alltid!
Sen då jag kom hem blev det att tvätta en maskin och gå en rejäl långis med Ronja så hon fick busa av sig också, var ute i kanske en timma och tjugo min, härligt!
Då jag kom hem gjorde jag i ordning te och drack den och gick och sov.
har varit ovanligt trött på sista tiden, kan ha med att göra att jag inte sover så bra, och det är väl för att jag längtar så mycket tills vi ska fara iväg.

Idag vaknade jag halv åtta utav att jag hade drömt mardröm igen, har nämligen gjort det förra veckan i fyra dagar i rad och nu börjar det om, och det handlar om nästintill samma sak.
Att jag ska bli mördad, huvaligen inte roligt alls.
Sen somnade jag om lite lätt och då forsatte drömmen så jag bestämde mig att stiga upp halv nio och se tv och sitta framför datorn istället.
Sen åt jag frukost - Te och rostat! gott, efter det blev det prommis med Ronja och nu har jag bara suttit här och tänker nog göra det hela dagen och vänta på mail :P.
Nä ska faktist stoppa på någon tvätt till och plocka lite.

Ha en bra dag.
kram

Man avled i trafikolycka

En 78-årig man dog i en trafikolycka utanför Öjebyn på torsdagseftermiddagen. Mannen körde bil längs väg 374 och var cirka en kilometer norr om Öjebyn då han åkte över vägen, ner i skogen, och krockade med ett träd.  Larmet om olyckan kom till polisen klockan 14. Enligt polisens uppgifter dog mannen på platsen. Orsaken till olyckan är okänd.
Av NSD


Det läste vi alla i tidningen för drygt 14 dagar sen och då pratade jag med mamma och hörde så det inte var min farfar, men tur att det inte var det tänkte vi.
Men nu idag fick vi veta att det var min "morfar" som hade kört av vägen..
Tycker det är lite konstigt att ingen har meddelat oss om det, visst han var inte våran riktiga morfar men han var ju trots allt min mormors karl tills hon dog för ett par år sen..
Och jag har som sagt aldrig haft någon annan morfar än han.
Hoppas du har det bra nu och kan få vara med mormor!





Dåligt väder idag.

Idag vaknade jag någon gång vid åtta tiden och tänkte vara duktig och kliva upp då och fara och cykla med Ronja men då hörde jag hur det blåste och regnade ute, så då bestämde jag mig att sova så länge som jag kunde, vaknade igen vid tio och steg upp gjorde frukost och gick en sväng med Ronja sen in och kolla våra bästa år och sen hoppa in i duschen och sen då jag var klar så¨gick vi ut igen i det hemska vädret, men vi har ju haft tur det har ju slutat regna, men det blåser ännu.
Eller jag menar STORMAR !
Ursch så jobbigt väder, hatar verkligen då det blåser ute, det kan hellre få ösregna eller snöa än att det ska blåsa.
Nu börjar det verkligen falla löv till marken, och det blir extra jobbigt att gå med Ronja då )då det stormar) för hon far runt som en katt och vill åt dom :) Ser lite lustigt ut då hon far fram och tillbaka till löven, men håller på att träna bort det.
Men inte det lättaste då man inte ser nå då håret far åt alla håll och kanter vid ögonen ;)

Nää nu ska jag ta tag i disken och sen vänta på att gubben ska komma hem så ska vi äta middag och kanske fara förbi mina föräldrar och visa lillkillen :)

Ha en bra dag.
kram


Så där ja!!!

Idag fick vi post av Svenska Kennelklubben och jag kunde inte hålla mig tills Fredrik kom hem, så jag ahr redan öppnat det.
Jag säger bara Grattis gumman du klarade dig fint!
Hon fick HD grad A och sen ED 0 och det är det bästa som en hund kan få!!
Vi som var lite oroliga för hennes höfter, för då hon springer ser det lite konstigt ut, men där ser man, det var bara hennes stil att springa på!
Och alla i hennes kull hade samma sak så vi hade ju egentligen inte kunnat förvänta oss nå annat, men man är alltid lite orolig och vi brukar ha otur i vanlig ordning, så detta besked var väldigt skönt att få.
Då är det bara att börja träna ordentligt med henne:)
Vi har tänkt att köpa skidor till vintern och fara ut på isen så ska hon få dra lite granna:)





Bjuder på tre gamla bilder på Ronja gumman, 1bilden tagen då hon var kanske 8 månader på porsön, 2bilden tagen i persön hos syster kanske 6 månader,3bilden i rutvik i våras tidig sommar.


Tvprogram

Ikväll satte dom igång ett av mina favoritprogram nämligen Desperata husfruarna!!
Shiit, det var verkligen bra programmet och man längtar redan till nästa tisdag!
Sen imorgon är de Grays, har inte tidigare följt det men har kollat på repriserna på dagarna då jag inte haft nå att göra och det är också bra program så imorgon vid nio blir det nog att kolla på det också.
Man märker verkligen att det har blivit höst, då sätter dom alltid igång med en massa tv program som inte är repris, antar att det är för att väldigt många är mer inne på hösten och vintern än sommaren och kollar på tv.

Idag har jag inte gjort så himla mycket, bara suttit framför tvn och datorn nästan hela dagen, sen en långis med Ronja och sen jobbade Fredrik över så det vart bara panpizza för mig till middag och då han kom hem så for vi ut med Ronja och släppte henne i karlsvik sen for vi förbi udden där hon fick klättra lite i lekparken, hon har full med energi och nu funderar vi vad vi ska hitta på för nå skoj för henne så hon blir mer utmattad, spår kan hon lite grann eller iaf vårat spår som vi brukar köra, Sen har vi även varit och tränat lite agulity(eller hur de nu stavas) Eller iaf provat oss på alla hinder och det tyckte hon var spännade och roligt, men är ju som en liten bit dit och göra det varje kväll så vi får nog nöja oss med våran skog som finns här i närheten. :)
Imorgon har jag iaf tänkt att fara och cykla med henne, bara nu vädret håller i sig.

Sen kanske man far in till stan en sväng och hälsar på någon eller bara gå och strosa, vi får se hur de blir.

För snart en timma sen gick gubben och sov och jag var itne de minsta trött, eller nja jag är lite trött i huvudet men inte i kroppen så tyckte det var lika att jag var uppe ett tag till så jag slipper vända och vrida mig i någon timma, brukar ha svårt och sova som sagt.

Snart snart får man hämta lillen, vi har förberätt oss mycket väl på allt, har ordnat att Ronja kan vara hos mina föräldrar den kvällen vi ska fara, vi får låna Fredriks pappas bil, vi har skrivit lista på allt vi måste ha med oss, vi har tvättat bädden och filtarna han ska få använda, vi har fixat fram alla halsband och koppel.
Sen har vi planerat att Ronja gumman ska få följa husse till jobbet den första veckan, blir som svårt för mig att gå med henne  på promenad som hon behöver då lillkillen inte kan vara själv i början.:)
Jaa- jag vet, jag är en planerarare ;) Men det är ju bra att vara förberedd!
Nu är det bara 15 dagar kvar!!!

Funderar om jag kanske lägge upp nå bilder på lägenheten nu då vi börjar få lite mera hemtrevligt eller iaf på vardagsrummet som nästan är färdigt:)
Men det får bli någon annan dag för nu ska jag gå och göra mig klar och försöka sova :)
Så godnatt och sov gott, dröm sött och vakna torrt!;)
kram

godförmiddag.

Idag har jag hunnit med en hel del, jag har sett våra bästa år, duschat, plockat undan en massa, stoppat in en tvättmaskin och varit i skogen med Ronja och sen d¨vi kom in så blev det till att duscha av henne för hon har fått för sig nå fix att bajs är den nya parfymen!
Hahah inte så fräsch men vad ska man göra, ha henne i koppel i skogen det blir ju inge roligt för henne.:)



Innan hon hade rullat sig i bajs :)



Sen hittade jag lite snö inne i skogen som jag gärna ville dela med mig till er!:)
Så snart börjar det väl på riktigt snöa här, ursh så kallt det kommer att bli.


Sen har jag nå annat roligt jag vill dela med mig.
Jag och Fredrik har köpt en liten hund till, en amsaffhane:)
Vi ska hämta hem han den 22-23 oktober från Karlstad i årjäng, jag längtar så sjukt mycket!!
Men visst det kommer att vara väldigt jobbigt att ta en valp igen, kommer ihåg hur trötta vi var då vi var tvungna att springa ut hela tiden med Ronja då hon inte var rumsren, och sen då man hela tiden var tvungen att vara hemma eller i närheten då hon inte kunde vara själv så länge, men det är ju hellt klart värt det i längden!
Så himla söt är han också ;)



Lillkillen hos uppfödarna än så länge, bara 6 veckor!:)
Snart är du här hos oss!!

I helgen har jag och Fredrik röjt och störstädat i hela lägenheten och fixat bort vårat akvarium så att båda bäddarna ryms bättre här i vardagsrummet, sen har vi även röjt i förrådet så våra utemöbler från balkongen skulle rymmas.
Sen har vi även letat upp Ronjas gamla halsband sen hon var valp, shiit tänk att hon har varit så där liten.

Nu blir det att ringa Jenny och kolla om hon har tid en stund att surra:)

Ha en bra dag.
kramar

Ronja

Godmorgon!
Hela denna veckan har jag stigit upp tidigt, fast på tisdagen var det viktigast för då skulle vi rönka lilla Ronja och då steg jag upp 7 och gjorde mig klar sen vaknade Fredrik upp så fikade vi frukost och gjorde oss hellt klar och for, då vi fick komma in var det att fylla i ett papper sen efter tio min kom vetrinären in och gav henne en spruta och sa att hon kommer på tio min då sprutan skulle ha verkat men hon hann bara stänga igen dörren så somnade Ronja, URSH- det var jobbigt att se att det går så där fort..
Sen då vi röntgade henne gick det bra men hon var ju aldelles stel och kall blev hon :(
Vetrinären så iaf då hon såg plåtarna att det såg hyfsat bra ut men hon får ju inte säga eftersom dom ska skickas till en specialist, så vi får vänta tio dagar för att få provsvaret.
Sen gav vi henne ett vaccin också då hon sov och efter det fick hon en uppvakningsspruta så bar vi in henne i väntrummet och så vaknade hon till men låg ner i tio min och sen ställde hon sig och då for vi.
Hon sov nästan hela den dagen.
Sen har det bara blivit att jag vaknat tidigt, ganska skönt men lite trist är det då man inte har nå att göra på morgona.
Så det har blivit i flera dagar att jag har tagit cykeln och Ronja och farit till stan eller mina föräldrar för att fördriva tiden och att vi ska få motion.
Känns väldigt bra gjort!

Idag är det äntligen helg- mycket skönt.
Det blir att storstäda då Fredrik slutar och ta bort utesakerna vi har på balkongen för jag tror Fredrik sa att det skulle börja snöa här vilken dag som hellst :P
Haha, om jag inte halvsov då han sa det igår.

Sen imorgon blir det gomiddag med fläskfile och film :)

Nu ska jag göra lite frukost sen ringa mitt Arselbarn ;)
Ha det så bra!