DisneyFilmer

Goderkväller, jag har för drygt en timme sen vaknat:D

Igår kom Sandra och Adam vid 4-5 tiden och då blev de att Adam och Ozzy busade till max och det gick super bra!
Sen vid 8-9 tiden gick Adam och sov och Ozzy fick också gå och sova så satt jag och Sandra uppe till typ tre och sen då vi la oss i sängen låg vi och pratade till fyra.. inte bra på tanke att både hund och barn vaknar tidigt..:P
Så idag vaknade Adam vid åtta tiden och då tog jag på mig kläderna och gick ut med Ozzy sen blev de frukost och kolla på Disney filmer och en barnfilm.
  • Boog och elliot, vilda vänner.
  • Lejonkungen 1
  • Lejonkungen 2
Och då vi hade tittat nästan hela Lejonkungen två så skulle Sandra och Adam fara en sväng så då blev de middag för min del, rester från igår-Taccos:) GOTT!
Och givetvis emellan filmerna busade barn och hund!
Adam och Ozzy har varit super duktiga båda två- Ozzy är inte alls direkt van vid barn och Adam har ju inte direkt kontakt varjedag med hund.
Adam tränade Ozzy med "sitt, liggg och stanna och stoppa godis på tassen" och det gick super bra Ozzy lyssnade nästintill från början och gjorde allt de Adam sa!!
Kul att se att hunden så kallad "kamphund" lyssnar på en fyraåring!
Haha, förstår inte varför alla ska ha fördommar mot dom ännu, blir lite skrattretad utav de då man ser hur bra såna här hundar för sig vid barn och annat.
Men iaf efter jag ätit middag satt jag och kolla klart "Lejonkungen 2" och efter den bara slötitta på tv, men vid fem tiden började jag känna att hela min kropp höll på att somna så jag sänkte ljudet på tvn och slog på alarmet på telefonen och sov.
Och just innan sju vaknade jag upp och gav Ozzy mat och gick ut med han:)
Och nu sitter jag bara här och väntar på att "Anna Anka" ska börja och sen blir de att gå en längre promenad med hunden och sova:)

Ha en trevlig Onsdagskväll!
Kramis

Läs och inse ;)

Oasett vad du ger en kvinna så kommer hon att ge dig någonting bättre.
Ger du henne en spermie ger hon dig ett barn.
Ger du henne ett recept ger hon dig ett mål mat.
Ger du henne ett hus så ger hon dig ett hem.
Ger du henne ett leende så ger hon dig sitt hjärta.
Hon multiplicerar och förstorar allt oasett vad du ger.
Så...Om du ger henne något skit så kan du förvänta dig ett helvete tillbaka. ;)

Så sant så:)


från fredag till idag.

I fredags blev de att rengöra balkongen och ta upp sommar möblerna och fixa och dona.
Och så här vart resultatet!:)



Sen på lördagen skulle vi fara på loppis men då vi nästan var framme var de riktigt lång bilkö och då vände vi och Fredrik körde mig och Ronja istället till Anna, vi var hos henne en stund sen for vi till mig och gick på en långis här och sen lämnade vi Ronja hemma så for vi hem till Anna igen.
Och senare vart de grillning av kött:)



På söndagen då vi steg upp så började vi storstäda som vi gör varje vecka, tack vare att man har hund som drar in så mycke sand och annat skit.
Då vi var klar for vi och handlade lite granna och kollade på koppel och halsband åt hundarna men hittade bara åt Ronja ett nytt koppel i svart och rött och sen ett halsband som var av läder i rött och bredare.:)
Ozzy fick inge nytt för denna gång.

Och idag höll jag på att stiga upp vid åtta tiden, då jag vaknade hellt pigg och allert, men kollade in i vardagsrummet där Ozzy låg och rörde inte en min eller nå, så då tänkte jag att vi lika bra kunde ta en sovmorgon.
Då vi väl steg upp blev det de vanliga att ge han mat och gå ut med han och träna lite granna.
Sen gjorde jag mig klar och Anna kom och hämtade oss så for vi in till stan, åt på dagobert sen blev det miljöträning för Ozzys del i stan, en av dom första gångerna han är där och det gick mycket bra!
Ska nu försöka hålla i det att fara in till stan några gånger i månaden eller iaf då de är fint väder, då man kan gå dit.
Sen for vi hem med han och lämnade han och sen for vi till Anna och tränade hennes hund Zeb och sen hem vid halv fem tiden och ut med Ozzy som hade varit mycke duktig då han varit själv.
Till middag idag vart det en Pizza som jag inte har ätit på mycket länge och jag brukade alltid köpa den då vi skulle spela "Poker" hemma hos Erik då han bodde här, eller då vi skulle festa så köpte jag alltid en sån där och åt där så gamla minnen över en pizza !
Haha, ett kort tog jag också.



Jaaa, jag vet ONYTTIGT!
Och att jag skulle börja äta nyttigare och börja träna och motionera mera, men de har jag faktist gjort och de är bra ibland att få unna sig nå gott:)

Och nu har jag bara legat i soffan och slöat då det är så himla kallt och blåsigt ute så känner jag att jag inte har nå energi att vara så mycket ute.
Men iaf på ett tag blir de att stiga upp och ge Ozzy mat och gå en promenad med han och sen slänga sig i soffan igen:)

Ha en trevlig tråkslömåndag!
kramis

Fredag och helg!

Idag steg vi upp vid nio tiden gjorde oss klara och for runt överallt i Luleå, jag lämnade in två CVn och ett utav dom lät lovande!
Sen for vi och storhandlade, shiiit vad mycket saker vi behövde, var ju ett tag sen vi handlade hem typ rengöringsspray och andra såna artiklar ;)
Efter vi handlat klar släppte Fredrik av mig i stan då han skulle byta fälgar och tvätta bilen.
Maria kom och hämtade mig vid två så följde jag henne på hennes äventyr sen släppte hon av mig hemma, och nu sitte rjag bara här och funderar vad man kan göra, jag har stoppat igång en tvättmaskin iaf.
Men hade varit gott med öl:)
Men det blir nog bara en hemmakväll idag och imorgon fest av något slag!
Låtsades för ett tag sen att de var strålande sol och ingen vind på ballkongen och så öppnade jag en öl och tog en cigg i 35+ grader!!
Hahah.
Nä, men ska spara mig till imorgon:=)

Det blir städning av ballkong och fixa upp mattan från förrådet och dona på här hemma och  sen en film kväll och lägga sig tidigare istället.

Trevlig fredagskväll på er alla:)
kramis

Sol!

Har nyss suttit på ballkongen i minst en timma och solat:) ojoj vad de är varmt och skönt!
Tror till och med att jag fick lite färg!


Lillgrisen ville också sola:)

 

Sen blir de lite bilder från då vi busade och då jag skulle kolla vad han gjorde då vi hade sagt "godnatt" haha han ville ha en sänghimel:P



Och sen kanske man borde säga "HEJ DÅ!" till dessa pinnarna, det ser ju inte så frächt ut då man kollar ner i burken:)
Haha, men jag och Fredrik har faktist sagt att snart ska vi sluta och de känns som om de är nära nu till handling!

 


jaa vad ska man säga..

Nu är de så att jag är verkligen på hugget idag, om  de är någon som kommer i min väg så krossar jag den, ordagrant eller inte:P
Hahah
Nä men jag blir så himla arg på vissa människor som aldrig kan lära sig av sina tidigare misstag!
Varför ska man tro på såna som ändå inte kan hålla nå?
Är de för att man är för snäll? och menar alltid väl?
Nää känns som om de blir slut på sånt nu igen för jag orkar inte hur mycke som hellst då de ska vara på ett visst sätt.
Men jag klarar allt de vet jag!!!
Bara att bita ihop och vara stark!:)

på tal om annat:
Idag steg jag och Ozzy upp vid halv nio och gick en långis och sen gjorde jag mig klar och kollade våra bästa år:)
Och nu snart på ett tag har jag tänkt gå en ännu längre promenad med han, vi får se om jag orkar de psykiskt och fysiskt.
Nää nu ska jag göra annat men vi kanske hörs sen!?

kramis

Kvällen är här:)

Skönt!:)
Idag har vi tränat en del både han och jag ute och inne, på bland annat Sitt, ligg och stå:) Och göra det fort!
Och det gick super bra, han förstod vad jag ville:)
Sen då man lägger godis mitt framför han så kollar han bara på en och tar inte och rör inte på det eller sig själv förän jag säger det magiska ordet "varsågod".
Och sen så kollade jag om han ville lära sig tass och sidan med rullarunt, tass kan han men inte själva ordet "tass" men nu har jag börjat varje gång jag torkar tassarna säga just "tass" och då lyssnar han på mig för han vet vad som ska göras och sen då jag provade sidan gick de bra men han är lite skrämd sen dom tog bort stygnen så det tar lite längre tid för han att förså det, och som sagt man får träna för att han ska vilja lära sig och ha tålamod! Och rulla runt gjorde han tre gånger, super duktig!
Bara man ge fan på det, så kan han det sen!
Sen har vi varit ute en del i det fina vädret och tränat på kom hit och gå fint och de gick bra:)

Nog om hund, jag har diskat bort både gårdagens disk och efter middagen som bestod av korv och mackaroner, jaa nu har jag ätit mycke mackaroner under två veckors tid men vi har en plan med det att vi ska resa frysen som vi aldrig gör:)
Sen har jag plockat lite granna och skrivit tre olika CV:n som ska lämnas in i helgen och då får man hoppas på det bästa för nu måste jag väl ändå få nå ordentligt jobb!
Tycker man iaf!
Och så har jag gjort mig "hemläxa" idag också som jag fått utav pappa:) ska berätta sen vad de är.
Vet inte riktigt vad de är meningen ännu, men han skulle berätta då jag gjort klart den.:)
Och nu ligger jag i soffan med ryggvärk och funderar om man ska snart slänga sig i en dusch och stoppa absolut torr som jag gjorde förra veckan så det sitter i ordentligt:)
Men ska nog först gå ut med Ozzy och träna han lös först.

På tal om annat har jag fått jätte långa naglar som jag ska testa måla i olika färger och former imorgon om jag kommer ihåg bara för att testa nå roligt:)
Eller de kanske bara blir en fransk manikyr:)
Men har tänkt klippa av mig dom, mycket snart för de gör så ont då dom böjer sig eller liknande (händer oftast då jag bråkar med någon av hundarna eller då vi bara går ute med koppel då man råkar ha en nagel i mellan:P)
Och jag har då inte mjuka naglar heller så det gör vääääldigt ont.

Juste igår kväll vid elva tiden fick jag någon knäpp idé att baka, så jag ställer mig i köket och börjar göra negerbollar, mums vad gott de vart:)
Har varit och tagit en efter en hela dagen, men de är nog bäst att jag sparar någon till Fredrik kommer hem imorgon så jag inte behöver baka nya:D
Sen tänkte jag också baka en sockerkaka, men de kände ajg att de skulle ta för länge:P haha
Men kanske gör en lite senare?
mmm, gott!
Eller jag är inte den som tycker om fika så då jag har bakat, inte för att de blir äkligt eller nå men jag fikar sällan bara, men de är roligt att baka:)
Någon annan som tycker de är kul med bak?

Nää nu ska jag glotta runt lite och duscha sen:)
Kramis

redan onsdag

Jaa, det är redan onsdag, vad skönt att denna vecka har gått fort, för jag har då inte haft nå speciell ork till att göra nå.:)
Idag då vi gick ut på en promenad och då vi kommer närmare huset vårat så är det en ganska smal "bil" väg som man måste gå på självaste vägen där bilar kör för att det inte finns någon trottoar så trångt är det, sen så ryms det precis två bilar att köra brevid varandra och sen är det 30 man får köra också.
Men iaf nu dom senaste månaderna har jag blivit så förbannad på alla som kör fort så jag har bestämt mig för att kliva ut ett steg bara för att dom ska sakta ner för det är verkligen så trångt att om jag kliver lite åt sidan kan bilarna köra över mig .
Men iaf så idag gick vi som vanligt och då vi kommer mot vårat hus så ser jag att bakom oss kommer det en bil i typ 110 så då stiger jag ut som planerat och som tur är så stannar han, och jag hade platsat Ozzy så han bara skulle sitta still där så han svär inne i bilen och jag säger utanför att det är bara 30 man får köra där men han hör ju inget då han sitter i bilen så han öppnar dörren och svär något och det ända jag säger att det är bara 30 här då smäller han igen bildörren och gasar iväg!
Det var en man i 50 års åldern, varför ska man vara oförskämd och svära åt en annan människa som menar bara väl- jag menar om jag hade haft ett barn så har jag ju inte barnet i koppel och det kan ju hända att barnet snubblar och så kommer bilen eller liknande..
Fattar inte varför man kör så fort då det är så tätbebygt?!
Nää om vi ska bo kvar här mycke länge till så måste dom göra nå fartgupp eller nå för jag blir bara förbannad utav alla bilar som "måste" köra fort här, förstår inte varför dom inte kör på den andra vägen om de är så bråttom?!
Hahah ja där får ni höra lite grann om det som irriterar mig:) haha

 

Nu idag har jag inte tänkt göra nå speciellt, bara det vanliga att träna Ozzy och så har jag tränat, duschat, ätit frukost:) Solen halvskiner men är ganska varm iaf:)

Ha en bra Onsdag!


Hej då Fritz Olsson!

Idag har dom påbörjat rivningen av Fritz Olsson huset som urmakaren Fritz öppnade egen den 6 november 1904...
Jag har lite blandade åsikter angående det.. Tycker att en sån gammal och fin byggnad ska få bli kvar men jag är samtidigt nyfiken på vad som kommer att bli där sen, dom skriver på Nsd.se att de ska bli i framtiden en galleria med butiker, kontor, lägenheter och hotell.



Lite bilder som jag hittade på Fritzhuset.

Nu blir de att sova, Godnatt:)
kramis

Tv tittande ikväll!

på kanal 5

18.05- Joey
18.35- Vänner
20.00- Dating in the dark
21.00- Desperate Housewives

Och mellan 19 och 20 ska jag ge Ozzy mat och sen vara ute med och träna han.:)
Då vi kommer in igen ska han få ben och få hålla på med det ca en timma om det inte hunnit blir slut, sen får han gå och vila ett tag eller bara göra annat:)
Sen efter tio blir det om han är vaken lite bus och träning sen gå och lägga oss tidigt idag:)
Så det blir en ny dag med nya tag, kanske inte är lika lat då som idag.:)
Men jag har iaf hunnit med att diska och laga middag som bestod utav köttbullar och mackaroner.
Sen har jag även skrivit av mig lite i mina privata antekningar och nu känns de betydligen bättre:)
Ska bara verkställa vissa saker också :)
Men de tror jag kommer gå bra.

Ha en trevlig kväll i soffan för de ska jag göra:)
kramis

Musik

Här kommer några bra låtar som jag tycker om!

Teory of a deadman- Santa Monica

Ison & Fille- Jag skrattar idag

Almost heaven west virginia

Slipknot- Snuff

Backyard babies- Ex file

Kansas- carry on my wayward son

Lady Gaga- Bad romance, Pockerface, Just dance mm.

Haha kommer inte på mera nu men de är lite av vad jag lyssnar på, en allätare typ:)


Lugn måndag

Idag har jag och Ozzy inte gjort mycket mer än lite träning för honom och mig.
Sen har jag bara varit slö och kollat tv, film och datorn.
Och sen för ett litet tag sen tränade jag ozzy att vara själv så då gick jag ut ur dörren och ställde mig bara ute och tog en rök sen in igen:)
Det gick bra!
Och nu ligger han och tuggar ben och jag glottar här och ska väl kolla någon film efter vi gått ut en långis sen sova tidigt!
Hoppas det är lika fint väder som idag för imorgon blir det att motionera ordentligt med Ozzy och själv!
Har inte mycket att säga ikväll men ni får nöja er med lite bilder.



Första bilden är på Ronja andra och tredje bilden är nedanför balkongen och sen jag idag:P
(Jenny, nu ser du hur mycke snö vi har kvar!)

17/4-09

Det var dagen vi förlovade oss och igår var de prick ett år sen.
Vi hade planerat länge att fara till Boden på Panelen och äta men vi började vela fram och tillbaka om vi skulle göra det eller inte.
Men tillslut bestämde vi oss för att göra det och innan så for vi och lämnade av Ronja hos Fredriks föräldrar sen Ozzy till hans syster och sen for vi dit.
Vanligtvis då man äter på restaurang så blir man hänvisad till ett bord och sen får man menyn men där skulle man beställa innan man satte sig.
Sen fick vi maten, vi beställde pepparsteken som dom är omtalade om och den var så god som förväntat! Så köttet får 9/10.
Sen beställde vi efterrätt och jag tog cheesecake med blåbär och det smakade gott tills jag kom på halva och då vart den frusen och då tänkte man mera på att dom bara köpt en hel och stoppat i mickron..och sen var grädden typ gammal eller nå som man fick till.
Så efterrätten fick 1/10 eftersom jag inte fick ge minus eller noll, tyvärr.
Och Fredrik bestämde sig för nå ägglikörglass med colasås och det smakade som vanligkulglass som man kunde göra hemma så den fick 3/10.
Man förväntar sig mera avancerat då man går på en sån restaurang, kommer då inte gå dit igen om man är sugen på god efterrätt eller någon förrätt som dom inte ens hade.:)
Sen for vi tillbaka till Luleå och for och kolla lite hus vart man kan tänka sig att bo och så ( vi har väldigt stort intresse och gemensamt intresse utav hus och hur man kan göra om och planera.)
Så kul att fara lite överallt:)

Sen for vi och hämtade Ozzy och då vi skulle hämta Ronja så kom hon i hallen och hälsade på oss sen gick hon och la sig igen och hade bestämt sig för att sova över där, så de fick hon!
Haha, man vet ju att barn kan välja men hundar:)haha
Så for hem och skulle kolla lite film på tvn, men var alldelles för trött för de så gick och la oss istället.
Men en enkel och trevligdag iaf.



Klätt upp oss lite, och självklart ville Ozzy också vara med :P


Sen idag vaknade vi utav att de plingade på dörren, jag vart hellt rädd för det brukar aldrig komma någon hem till oss om vi inte är medveten om det:)
Haha, så jag bad Fredrik gå och öppna och då han öppnade stod en Rottis där (hans första tanke) och sen hans pappa:)
Dom skulle in till stan och tänkte passa på att lämna henne då, så då var de bara att stiga upp och göra sig iordning.
Sen satte vi igång och storstäda, vilket behövdes då det är så sandigt/grusigt och skitigt ute som man hela tiden får med sig in och speciellt då man har hundar:)
Sen for vi en sväng till Rosvik och jag hoppade av hos Daniel och Jessica och Fredrik till hans kompis som bor på samma gata.
Sen vid halv fyra tiden kom han och hämtade upp mig.
Så for vi och kollade på ett hus som hade visning idag, som vi hade kollat på igår.
Fint och stor tomt men hellt klart ett renoveringsprojekt, kolla kan man alltid göra!
Sen for vi hem och Fredrik och Ronja packade sina saker och for till Gve och innan det tog Fredrik upp min cykel ur källaren, så nu blir de enklare för mig att ta mig och fortare!
Sen efter en timma ville Maria att jag skulle följa med henne och ranta lite så hon kom och hämtade mig och lilla Ozzy fick stanna hemma.
Efter kanske en timma kom jag hem och då satt han framför dörren och väntade fint, gick jag in snabbt och kollade om han hade gjort nå bus - men inte de! DUKTIGA hund!
Gick ut en långis med han och nu har vi bara tagit de lugnt eller han ligger och sover och jag sitter här och ska snart gå och lägga mig:)

Ojoj där vart de mycke "SEN" haha!



Hittade älklingarna så här, medans jag stod och gjorde mig klar!
(vart nog less på att vänta, lika att ta en tupplur ;) )


Torsdag- Fredag

I torsdags gjorde jag mig klar för att promenera till Mjölkudden med Ozzy,då min faster fyllde år skulle vi gå förbi där och så fick Oz stanna hos dom under tiden med katten Oskar instängd i sovrummet/vardagsrummet.
Gick toppen bra, det var första gången han var själv där.



Jag höll på att ta kort på mig och då jag tittade vad Ozzy gjorde så ligger han så där och väntar på mig att vi ska börja gå:)
Sen katten är Oskar som mina föräldrar äger:)

Igår då jag vaknade tränade jag lite, duscha åt frukost och gick in till stan där jag träffade Sandra, Eric och Adam.
Vi gick till Subway och fikade sen strosa lite på stan och sen skjutsade Eric oss till björks där hennes vänner var där en av dom blev tattuerad så vi vart där till tiotiden sen for vi till Anna och satt där och surra sen då dom skulle till krogen for jag hem:)
Skönt att vara nykter, men ändå kunna hänga med!



SötAdam!


Nu måste jag hoppa in i en dusch och göra mig klar.:)
ha en bra lördag :)
kramis

blandade bilder:)

Nu kommer dom efterlängtade bilderna som jag inte kunnat lägga upp då Oz åt upp en del av kabeln..
Så nu börjar det med bilder på hundarna då vi var i Gve för väldigt länge sen:)


Ronja             Ozzy                  Ozzy              Ozzy               Birka


Sen var vi hemma i Luleå igen och då hade jag och Ozzy gått från stan i minusgrader så mina ben var blå och Ozzy vart lite kall så han la sig i bädden närmast elimentet och så svepte jag om han med filten hans.



Sen vart det en vända till, till Gve med skottning av grillen och mycke uteaktiveteter med Ozzy medans Fredrik hade tagit med Ronja till jobbet. Och lathet på morgonen:)



Sen kom vi hem och då hade min Farmor blivit sjuk och efter några dagar efter insjukan så gick hon bort som jag har skrivit tidigare och sen vart de begravning och då tog jag lite kort på blommorna.



Sen dess har vi varit hemma jag och Ozzy, nära familjen och motionerat mycket och varit ute, men tyvärr har jag inte tagit nå ute bilder bara då vi har kommit in då han lagt sig i bädden.


 

 

Okej, insåg nyss att det var bara bilder på hundarna, men jag ska nu knäppa på annat i veckan så ska ni få se nå annat än en HUND!

Haha klandra mig inte, då det är min vardag;)

Nu blir de ut sistsvängen sen sova:)

 




onsdag

i morse vaknad eOzzy första gången vid åtta men då sa jag till honom " de är fortfarande natt, gå och lägg dig i bädden" så då sprang han tillbaka men sen kom han tillbaka vid nio tiden så då var de bara att stiga upp gå på toa och sen klä på dig och ge han mat sen ut på en halvlångis på 40 min:)
Sen då vi kom in åt jag frukost och kolla lite tv sen hoppade jag in i en dusch och efter de gjorde jag mig klar.
Sen gick vi en vända till på 40 min sen in igen och diska och plocka lite:)
sen vid tolvtiden kom mor och far hit.
Då kollade vi igenom en massa på datorn och sånt, sen ett brev Farmor hade skrivit för typ 20 år sen..
Sen gick pappa en promenad på 30 min med Ozzy och jag och mamma kollade på djur på blocket och sen började jag laga mat - Stinasäkligakycklig med ris och bea och grönsaker.
Det var gott sen till efterrätt vart de glass! Mums!
Och för ett litet tag sen for dom och nu sitter jag här och tänkt ta de lugnt till sju för då blir de mat för Oz och sen på en långis i en timme för klockan åtta börjar Anna Anka!

Fullspäckat schema hela veckan med andra ord har de varit:)

Och imorgon har jag tänkt att ta en riktig långis till mjölkudden med han och sen gå över till min faster som fyller år och äta pappas smörgåstårta!:)
Och imorgon kommer Fredrik och Ronja hem, ska bli skönt att få lite avlastning med Ozzy och sen kunna få vara lite med Ronja!:)

På tal om annat, igår kväll hade jag så sjukt ont i kroppen efter all träning med Ozzy utomhus då han ska gå fot, då han ibland får utryck och vill och måste bara till "den där" snöhögen eller "den där" gräsfläcken.
I både axlar och ben!
Men idag har det gått över, vilket är väldigt skönt!
För då får man ta nya tag imorgon då man ändå ska gå så där långt!
Men mycket Duktig har han blivit då man är ute och inne!:)

Ronja

Nää nu blir de att bara sitta i lugnet ett tag:)
Ha de bra !
Kramis

tisdag

hej hej.
Idag vart de uppstigning 7.15, fick samtal av Jessica att hon skulle komma till åtta.
Så då gick vi ut och var ute i 30-40 min sen in och duscha och klädde mig sen kom hen då åt vi frukost och drack kaffe sen for hon igen.
Och under morgonen har vi börjat tvätta sängkläder och gått en långis med Sofie i ca 40-50 min och nu ligger Ozzy och sover och jag ska snart gå och klä på mig lite och göra mig klar då Jessica kommer tillbaka.
Och dagen består av att tvätta gardiner, handdukar och kläder.. tvättkorgen är så full att de rinner över kläder så det är på tiden.
Sen blir de att rensa klart i hallen och gå ner till förrådet och stoppa undan och ta fram sommarsaker.
Och så ska jag försöka hinna diska innan hon kommer.
Så med andra ord en fullspäckad dag.:)
Och ikväll vid nio blir de desperata:)) Längtar!

Joo och en annan sak som är positiv, jag har nu i en månadstid tänkt stoppa absolut torr under armarna men jag har stoppat sen efte ren timma har de blivit så jobbigt att jag varit tvungen att ta bort de.
Men i natt så låg jag och klia men tillslut somnade jag och vaknade vid tre och tänkte " JAAA, jag klarade av att somna, bäst jag somnar om" hahah
så Äntligen har jag kunnat slutföra det!!
Inte roligt då man svettas, känner sig inte alls fräsch då, men nu jäklar!
Hahah

Nää nu måste jag klä mig:)

Ha en bra dag!:)
kramis

Söndag

Goderkväller!

Börjar berätta om gårdagen, då jag for till maria och var med henne och killarna (mattias och erik) vi såg på björnbröderna 2 ett antal gånger sen vid halv elva tiden kom fredrik och hämtade upp mig så for vi och släppte hundarna och for hem och såg på film sen sova, var så sjukt trött.

Idag klev jag upp vid tiotiden , duscha och gjorde mig klar och gick med Ronja en sväng sen kom Maria och killarna och hämtade upp mig så for vi till Leos lekland .
Shiiit ibland önskar man att man var barn på igen, så himla stort och roligt:) Blev till och med höjdrädd för en ruschkarna, men maria och erik vågade åka den tillslut iaf:)
Sen vid två tiden for vi till Maria och där var hennes syster elin då satt vi och surrade en massa och satt ute i solen men sen ville småkillarna se film och denna gång var de björnbröderna 1 :)
Haha vilken ordning, men efter ett litet tag somnade Erik sen var de Emmelies tur(grannens dotter) och sen maria och efter en stund var de Mattias tur också:)
Och efter ett tag bestämte vi "vuxna" att kliva upp och gå ut på balkongen:)
Sen kom Fredrik och hämtade mig så for vi och släppte hundarna och handla lite.
Sen hem och storstäda och för en liten stund sen for han till gällivare och jag här hellt utslagen och Ozzy sitter och sover med huvudet på bordet:)
haha
Och då lillgumman Ronja fick följa med husse.

Ikväll blir de att bara vara hemma och njuita av ensamheten med Oz och gå en långis senare med han:)
Ha en trevlig kväll!
Kram

Tankar och funderingar i gåtor:)

Hej, nu kommer lite tankar..

Ibland blir man så förvånad, man tror sig känna någon men så får man se att de inte alls var på ett sätt.
Men absolut de kanske är bra att vissa människor visar den sanna jag, men trodde verkligen att denna människa var på ett sätt och man kunde lita på den, visst den har ju inte svikit mig eller nå, absolut inte men jag blir så försvånad att den människan gör som den gör eller säger på ett speciellt sätt, faktist.
Men kanske kan lita på den iaf, den kanske bara har andra åsikter i just den saken och gjorde och sa på de viset mot den tredje människan för att den vart less att de alltid ska vara nå sånt?

Sen vissa människor visar då man umgås att de är angagerade och bryr sig men så fort man inte umgås så försvinner dom bara "poff" säger de så är dom borta, men efter ett tag då man har ringt så finns dom där igen, lite jobbigt faktist.
Då man vill att vissa ska finnas där alltid.
Men de får tiden utvisa sig hur de kommer att bli senare i livet med de.

Känns ibland att jag står själv här på jorden och tänker och gör saker själv för att få de bra, men de kanske är så livet ska vara..
Att man kan bara lita på sig själv och om man vill att saker ska bli gjorda får man göra dom själv ?

Har full med energi i mig och de ska jag ta och göra nå bra utav!
Orkar inte bara gå i intet och bara vara nå mer, nu vill jag synas och höras att jag faktist också är en människa och duger, mer än duger!


jani jag vet jag talar i gåtor, men de är jag ganska bra på:) haha

Och ni jag syftar inte på någon speciell eller något heller, så ingen idee att fråga vem, vad, hur för de är mest bara allmänt, sen mina tankar och funderingar:)

Ha en forstatt bra dag, nu ut i finvädret:)
kramis

Torsdag

Goddagens alla :)
Iddag vaknade vi halv tio och gick ut på en promenad i ca 30 min och sen har jag ätit frukost och sett våra bästa år och pratat med mitt arselbarn som jag SAKNAR enormt mycket..
Att 90 mil ska kännas så långt borta.
Men snart ska jag sätta mig på ett flyg ner till henne, eller ja snart och snart men till sommaren kanske iaf!

Och nu ska jag hoppa in i en dusch och göra mig klar för dagens äventyr som består av mycke motion och träning, har kommit igång igen och träna hemma:)
Måste ju bli fin till sommaren!
Igår var jag och Ozzy på tre långa promenader i 1 timma styck, sen då alla små som är på en halvtimma:)
Så det börjar ta sig och han börjar gå ganska bra i koppel!
Till sommaren kommer han att gå superbra!
Om jag inte minns fel så går han nästan lite bättre än Ronja nu, eller hon går också bra de gör hon men hon går lite mera framför än han.
Just nu är hon i Gve och har varit där i två veckor ska bli skönt att hon kommer hem i helgen.
Sen kommer fredrik hem ikväll också då blir de bara lugnt och sen imorgon ska han lämna in bilen och jag ska in till stan och stosa lite granna och kanske köpa en tröja eller nå:)
Jag tror hellt allvarligt att jag har shoppmissbruk:)
För alltid då jag ska in vill jag köpa nå, vad som hellst men jag behöver ju de på ett eller annat sätt!
Haha, fast dom sakerna jag köper är ju inte alls dyra så de är ju inte så illa som de kanske låter iaf:)

Och jag har nu bestämt mig att göra ljusa slingor i hela håret, jag  brukar ju ha mörkt under men nu har jag kommit på att jag vill vara lite blondare:)
Tycker de känns bäst så i år:)
Men kanske ändrar mig, haha nu börjar jag vela men jag tror iaf att jag har bestämt mig:)

Ha nu en bra dag, för de ska vi ha!
Kramis

tvtre play

Nu kommer jag att klaga lite här ja..
hahah nää men jag är så himla uttråkad så jag kan inte sitta och kolla bara på tv då det är så långa raster så jag tänkte kolla efterlyst på tvtreplay då jag inte såg de klockan nio, men hela tiden ska den buffra och hela tiden ska det vara raster och sen små raster och hålla på ..
Om man har en sån hemsida ska väl de funka ordentligt?
eller de kanske är nå annat som är fel på min dator eller internet?!
Men skit iaf är de då man inte kan titta i lugn och ro utan en massa reklam!
Hahah hatar raster!
men men nu ska jag ta och kolla på nå annat istället:)

ha en trevlig kväll.
kram

Ozzy

Nu är Ozzy 7 månader och 13 dagar :)
Tänk vad tiden går fort, då vi hämtade han var han bara som en liten mini gris som vägde 3,5 kilo..
Och nu väger han 26-27 kilo och är stor som en större gris !
Men ranglig, men de kommer gå till sig nu till sommaren då vi kan vara ute hela dagarna och gå och gå gå gå överallt och slippa all snö och halka och allt som hör till!
Han är nu hellt rumsren kan sitt, ligg, stanna, titta på mig mm och lyssnar overhört bra!:)
Men visst det har inte varit en dans på rosor då han är otroligt envis och tjurig och ska testa en typ hela tiden!
Haha, men de börjar ta sig sa mordbrännarn.
Men långt kvar tills han är superbra!

Nu har vi verkligen sattigång hårdträning på han, vi har börjat gå mycket längre promenader med han för att stimullera han mera sen tränar vi mycket hemma med hjärngympa bland annat boll som man stoppar mat i och så ska han få ut det och idag köpte vi en annan variant fast lite svårare, sen mycke annan träning.
Idag har jag gått sammanlagt 80 min med han på långisar sen gick Fredrik med han ordentligt på morgonen i kanske en halvtimma, plus då alla kortisar så han får göra sina behov.
För kanske två - tre veckor sen drog han hur mycket som hellst i kopplet och ville hit och dit och fram fram fram, men nu har han börjat förstå hur man ska gå och inte dra framåt så mycket.:)
Kanske har de med kastreringen att göra, eller iaf en del och sen att jag har tränat han så mycket.
På tal om kastreringen så har stygnen ännu inte plockats bort då det varit påsk, men på fredag ska vi fara och göra det och där dom har öppnat upp där stygnen är ser mycket fint ut och har läkt mycket bra!

Nä nu ska jag se lite film och Oz äter ben för fullt:)
Han brukar kasta upp de i luften och busa med det då han typ har gnagit på det i 30 min :P

Juste hade ju sagt att jag skulle lägga in bilder snart, men det kommer om vilken dag som hellst då jag får låna Sofies sladd!

Trevlig måndags kväll!


Måndag

Idag har vi inte gjort nå speciellt alls, mer än att Fredrik åkt  till gällivare och att jag och Ozzy har varit ute på långprommis.

Vi såg på filmen The blind side igårkväll, såg att Fs väns tjej skulle se den så var tvungen att kolla vad de var sen ladda ner den.
Och den var mycket bra!
Den får en 10 av 10 stjärnor från mig:)

och nu ikväll blir det att motioner oss och ta det lugnt bara:)


Solat.

Tjoo igen:P
Nu ikväll for vi så jag fick sola, jag har tänkt sola upp mig lite granna så man inte ser kritvit ut den dagen man ska ha lite sommarkläder, eller iaf mindre kläder:)
Men jag har lite problem då jag ska sola, jag får typ "panik" eller nå liknade..
Först rengör jag ordentligt och klär av mig sen då jag ska lägga mig där i så kollar jag vart alla knappar sitter typ till fläkten och så tjorvar jag ett tag hur jag vill ha det, sen ligger jag där med ögonskyddet och försöker njuta nää då börjar solariumet låta rejält mycket och då blir jag nervös och måsta kolla hur många minuter och sen kolla så att dörren inte är öppen att de inte var någon som kom in, sen slappnar jag av igen.... ett tag då knarrar de i den igen och då måste jag kolla minuterna för att tänka " det är ju bara 6 min kvar så de här går bra" hahah och tillslut så ligger jag hellt stilla och "slappnar" av och då börjar de pipa, nää nu är det färdigt!
Hahah tror inte jag riktigt tycker de är skönt.
Men jag har gjort de tidigare men nu är de ett tag sen jag solade, eller ja jag solade i torsdags med maria men då var de samma sak:P haha

Är de någon annan som känner så?
Eller är de bara jag som har sett skräckfilmer då det hänt nå i solariumena? :) haha
Eller kanske paranoid?:P haha

Sen följde jag med då Fredrik skulle tvätta undersidan av bilen för att få bort allt salt och sen for vi och släppte Ozzy i karlsvik, han lyssnar super bra och kommer så fort man ropar på han, sen så då man springer så springer han precis breved en!
Och mycket lugn är han, han kanske blir en zoombi av kastreringen, hoppas iaf inte för mycket men skönt med en lite lugn hund!:)
Vi ser ju..
Sen vi kom hem har vi sökt en miljardes filmer för att kunna få se nå, men hittar ingen som vi är sugen att se, så vi slötittar bara på tvn.
Och på ett tag blir de sistsvängen ut med Oz och sova, eller jag kanske ska hoppa in i ett bad innan, åtminstonen en dusch.

Jag hoppas de blir lika fint väder imorgon som idag så man kan vara ute hela dagen då med:)
Godnatt sen!
Kram

GRILLAT!

Tjoohooo!
Igår kom Ozzy och fredrik hem från gällivare då blev de handla lite go mat, lamm och efterrätt, kommer recept på det nästa inlägg:)
Sen tog vi de bara lugnt och kolla film.
Och Ozzy sov hela tiden då han kom hem, fick till och med tvinga ut han vid tolv, då är han trött!

Nu idag vaknade jag första gången halv 5 då Ozzy ville gå ut, han var nämligen bajsnödig! Hahah mitt i natten, han kutade till dörren och tjöt, så då slet jag på mig kläderna och var tvungen att gå på toa först, mycke duktigt av han att säga till!!
Sen somnade vi om till halv elva steg upp och gjorde frukost och oss klar sen gick vi ut på en långis med Oz i det fina solvädret!
Och sen for vi och rantade runt lite grann och hämtade upp Fredriks kompis Danne och hans hund Molly, så for vi till isen med hundarna och det gick super bra!
Trots att Molly löpte, då vet vi att hans kastrering vart som den skulle:)Haha!
Sen for vi och handla grillmat och for hem och satte igång grillen!
Och det vart super gott!
Nu ska vi ta de lugnt ett tag sen gå ut på en långis igen med Oz, skönt att man kan gå mera nu, och att vägarna har blivit asfallt!
Nu känns de verkligen som att sommaren är på G!

Ikväll så blir dde bara lugnt och kanske ta en öl och se film !

Ha en trevlig kväll!
kram

Godmorgon!

måste bara berätta om gårdagen:)
Vaknade kring halv åtta tiden och steg upp och gick ut med Ozzy på en halvlångis i halkan, sen då vi kom in hoppade jag in i en dusch och gjorde mig i ordning sen vid halv tio kom fredriks mamma och hämtade ozzy, då han ska vara i stugan i helgen med dom.
Sen kom Robert och hämtade mig så for vi till rosvik där Jessica och Daniel bor och där satt jag barnvakt till Cornelia, sen vid två tiden for vi hem och då jag kom hem så kommer Maria och hämtar upp mig så for vi och handlade då hittade jag ett par jeans på 70% rea så det var himla toppen, sen for vi och solade var skönt, men jag får lite panik då jag ligger där.
Men färg fick man!
vet inte alls vad som hände nyss med texten:P haha
sen så körde hon hem mig och jag tog det bara lugnt hela kvällen och var bara hemma:)

Och nu ligger jag bara i sängen och kollar på Ronja rövarsdotter på ettan eller nå:)haha!
Skönt att slippa klä på sig de första man gör på morgonen och gå en prommis med en hund, men å andra sidan kommer man mera ut på ett hellt annat sätt än att bara fara och ränna:P
Kanske tur att vi har hund så man är ute mera:)
haha och kliver upp i tid:P är så himla skönt att stiga upp vid nio tiden, precis lagom tid.

Idag vet jag inte riktigt vad jag ska göra, mer än att maria kommer hit så ska vi äta taccos och sen blir de nog fest men vet inte vart eller nå :)

GLAD PÅSK PÅ ER ALLA!
Kramar